Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inbrottstjuvar slog till hos Sofia – tog hunden Cleo

Cleos ägare Sofia Olsén vädjar nu om hjälp.
Foto: Privat
Hunden Cleo Stals.
Foto: PRIVAT

När Sofia Olsén vaknade i fredags var hennes hund Cleo borta. 

Kvar var de tre valparna.

– Hon är ju en familjemedlem, vi längtar efter henne och är oroliga. Jag vill bara ha tillbaka min hund, säger Sofia.

Det var i torsdags natt som hunden Cleo, en Staffordshire bullterier, försvann från hemmet i Kvänum i Vara kommun. Medan familjen låg och sov på övervåningen tog tjuven sig in genom en oreglad altandörr och stal henne.

– Det som är intressant är att det låg två små franska bulldogs och sov i soffan närmare altandörren. Tjuven gick bara rakt förbi dem och tog Cleo. De riktade in sig på henne, säger Sofia Olsén.

Lämnade kvar valparna

Kvar blev Cleos tre valpar, sju veckor gamla.

– Vi är tacksamma att de inte tog valparna. Men jag är orolig för henne hälsa eftersom valparna diade. Hon kan få mjölkstockning och dö, säger Sofia.

Cleo blev stulen från sitt hem under torsdagsnatten.
Foto: PRIVAT

Familjen har gjort en polisanmälan och vädjar nu om hjälp från allmänheten för att hitta Cleo.

– Min familj längtar efter henne och är oroliga, jag har småbarn hemma som inte förstår. Vi betalar hittelön till den som ger ett tips som leder till att vi hittar henne. Jag är inte ute efter att sätta dit någon, jag vill bara ha tillbaka min hund, säger hon och fortsätter:

– Vi har haft henne sedan hon var mindre än ett år. Hon är världens gladaste och snällaste hund. Tyvärr skulle hon nog följa med vem som helst eftersom hon litar på människor.

Vädjar om tips

Cleo går att känna igen genom att hon troligtvis är svullen av mjölken som valparna inte kunnat dia. Hon har även en mindre fraktur på svansen som går att känna om man tar på den. Ett Facebook-inlägg med efterlysningen har delats över 15 000 gånger och nu hoppas Sofia hoppas att någon ska höra av sig med information.

– Jag letar och följer upp alla tips själv. Jag letar hela tiden och jag har vänner som letar. Vi vill bara ha tillbaka henne.


LÄS MER: Liza hittade dumpad hund när hon skulle kasta sopor