Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inbrottstjuvar greps efter stöld på Hemköp

Två inbrottstjuvar kunde gripas i Herrljunga, natten mot tisdag.

– Vi kommer att genomföra husrannsakan i deras respektive bostäder, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Strax före klockan 01.30 natten mot tisdag larmades polisen av ett vaktbolag. Ett inbrottslarm hade då gått i gång inne på Hemköp.

– I butikens övervakningskamera kunde de se bra bilder på två män som lastade ni saker i en mörk bil, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst. 

– Vi får en bra beskrivning av hur bilen och männen ser ut.

En polispatrull skickades ut för att söka efter bilen och de misstänkta gärningsmännen, men utan att hitta något.

– Signalementet på bilen larmas ut till angränsande patruller i Skaraborg, och efter en stund anträffas ett fordon i Vedum som stämmer överens med beskrivningen, säger Lippens.

Två män gripna

Bilen stoppades och kontrollerades. 

– Det finns två män i bilen som också de stämmer väl överens med signalementet från övervakningsbilderna. Det finns även glassplitter samt tobaksvaror från inbrottet i bilen. Bilen är dessutom anmäld stulen, säger Hans Lippens.

De båda männen greps på platsen, misstänkta för inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

– Vi kommer att genomföra husrannsakan i deras respektive bostäder under förmiddagen. Om vi hittar något mer kan misstankarna utvidgas.