Inbrottstjuv tog sig in i bostad – lagade mat och åt

Publicerad

En Skövdebo slog larm till polisen på söndagseftermiddagen.

Efter att ha kommit hem från sin semester upptäckte han att någon varit inne i hans bostad.

– Någon eller några hade tagit sig in i bostaden, lagat mat och satt sig ner för att äta, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var vid halv tre på söndagseftermiddagen som larmet kom in. Enligt polisen ska en man då ha kommit hem till sin bostad efter att ha varit på semester för att göra den ena märkliga upptäckten efter den andra.

– Utanför huset påträffade han en pappkasse med matvaror som var hans. Men där fanns även en flaska sprit som han inte alls kände igen, säger Ulla Brehm.

Hade lagat mat i köket

Efter att ha gjort det udda fyndet fortsatte mannen in i sin bostad där han upptäckte att någon hade varit – men några tecken på inbrott fanns inte.

Den oinbjudna gästen eller gästerna hade dock tagit sig friheten att använda bostadens husgeråd.

– Det var helt enkelt lagat mat, ätit och sedan lämnat, säger Brehm.

Det är i nuläget oklart om något är stulet. Polisen har varit på plats för att göra en brottsplatsundersökning och har skrivit en anmälan. Ägaren av bostaden ska göra en inventering av sin bostad för att se om något fattas.

"Är väldigt anmärkningsvärt"

Händelsen förbryllar även en så pass erfaren polis som Ulla Brehm.

– Man kan undra om de tänkta ta med sig matvarorna. Sen kan det kanske vara en sån matkasse som man beställer hem. Men samtidigt undrar man vad spritflaskan gjorde där, säger hon och konstaterar:

– Det är väldigt anmärkningsvärt.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER