Stöldkupp mot NK i Göteborg. Foto: Sanna Wikström
Stöldkupp mot NK i Göteborg. Foto: Sanna Wikström

Stöldkupp mot NK i Göteborg

Publicerad

NK i Göteborg har utsatts för inbrott natten mot torsdagen.

– När väktare och polis kom till platsen hängde ett rep ut från ett öppet fönster, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Larm in inbrott på NK i Göteborg kom strax efter klockan 04 natten mot torsdagen.

När väktare och polis kom fram upptäcktes att ett fönster på andra våningen stod öppet.

– Det hängde ett rep ut från fönstret, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Det är enligt polisen oklart hur tjuvarna kommit in i varuhuset och om de använt repet för att ta sig ut från lokalerna.

Tomma galgar på marken

– Det låg tomma galgar på marken nedanför. Vi misstänker att det är kläder som stulits men vi vet ännu inte säkert. Det är också oklart hur omfattande stölden är och varifrån i varuhuset varor stulits, säger Ulla Brehm.

Polisen har spanat i området utan att hitta någon misstänkt gärningsperson.

– Vi vet inte hur inbrottet har gått till. En polispatrull har gjort ett genomsök inne på NK men utan resultat. Tekniker kommer att göra en undersökning under dagen, säger Ulla Brehm.

Polisen har skrivit anmälan om stöld genom inbrott.

Andra inbrottet på kort tid

Ett annat inbrott ägde rum i det klassiska varuhuset för en dryg månad sedan – i mitten av oktober. Då såg vittnen hur tre gärningsmän med hjälp av en stege tog sig in i NK:s lokaler.

– Jag vet inte exakt hur de har tagit sig in, om de har krossat ett fönster eller lyckats bända upp det på något sätt. Men de har ju varit in och stulit, den saken är klar, sa polisens presstalesperson Ulla Brehm då.

De tre männen lämnade kvar stegen och sågs fly i en mindre, svart personbil.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER