Inbrott i livsmedelsbutik – sågade upp taket

Publicerad

En livsmedelsbutik i Uddevalla utsattes under natten för ett inbrott.

De misstänkta inbrottstjuvarna sågade upp taket till butiken för att undvika larmen.

– Det är inte helt ovanligt att man firar sig ner. Jag vet inte exakt hur det har gått till här, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Med någon typ av industrisåg ska tjuvarna ha sågat upp taget till en större livsmedelsbutik i Uddevalla under natten till fredagen.

Därefter ska de ha tagit sig in i butiken.

– Det är inte helt ovanligt att man firar sig ner. Jag vet inte exakt hur det har gått till här, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Enligt polisen är det för att undvika larmen som inbrottstjuvar vanligtvis sågar upp taken och firar sig ner. 

Brandlarm startade 

I det här fallet gick ett automatiskt brandlarm i gång.

– Det ryker en del när man sågar, så det kan vara därför, säger Tommy Nyman. 

När polisen anlände till platsen hade misstänkta rånarna flytt därifrån. Det är oklart om de fick med sig någonting från kuppen. 

– De har varit nere i lokalen. Sen har de av någon anledning tagit sig därifrån, säger Tommy Nyman.

På fredagsmorgonen hade ingen person gripits för inbrottet. 

 

 Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER