Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot nya vittnet: "Vad ska han tillföra?"

Tore Brandtler är kritisk till de nya vittnena i fallet Lisa Holm. Foto: Anders Ylander
Även åklagaren i fallet, Lars-Gunnar Wennerholm, är frågande till vittnet. Foto: Robin Aron
Lisa Holm mördades sommaren 2015. Foto: Privat
Nerijus Bilevicius som dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för mordet på Lisa Holm. Foto: Alex Ljungdahl
Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck åberopar nya vittnen under den pågående förhandlingen. Foto: Anders Ylander

Målsägandebiträdet Tore Brandtler som företräder Lisa Holms familj är kritisk till de nya vittnena som kallats in under den pågående hovrättsförhandlingen av Nerijus Bilevicius försvarsadvokat Inger Rönnbäck, skriver P4 Skaraborg.

– Det här är inte bra, det är dålig respekt gentemot hovrätten, åklagarsidan och min sida, säger han till P4.

Just nu pågår hovrättsförhandlingarna mot Nerijus Bilevicius som dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för mordet på Lisa Holm.

Tore Brandtler som företräder Lisa Holms familj är kritisk mot försvarsadvokatens Inger Rönnbäcks beslut att åberopa nya vittnen under den pågående förhandlingen.

– I tingsrätten kom det sista dagen att hustrun skulle höras. Nu har försvaret haft åtta veckor på sig sedan överklagandet och jag skulle vilja ha en förklaring till varför allting kommer så sent, säger han till P4 Skaraborg.

Även åklagaren ställer sig frågande

Ett av de nya vittnena som Inger Rönnbäck vill ska höras är Nerijus Bilevicius arbetsgivare, godsherren Arne Jönsson. Han ska bland annat berätta om hur det såg ut i ladan när Lisa Holm försvann och vad Bilevicius utförde för arbeten.

– Arne Jönsson kunde väl ha hörts i tingsrätten om han skulle ha tillfört någonting. Det måste styrkas något med förhöret och det har inget med den besvärliga DNA-bevisningen, inte ett dugg, säger Brandtler till P4.

Även åklagaren i fallet, Lars-Göran Wennerholm är frågande till vittnet och i ett yttrande till hovrätten skriver han: "Vad skall styrkas med förhöret med Arne Jönsson?"

Kände inte till uppgifterna

Det andra vittnet som Rönnbäck åberopat är Billy Bertilsson, en pensionerad polis som var på kaféet den sjunde juni. Polisen kommer nu göra honom angående hans iakttagelser. De uppgifterna fanns tidigt i polisens material men ansågs inte intressanta.

Inger Rönnbäck ger förklaringen att hon inte kände till uppgifterna tidigare och berättar för P4 Skaraborg att det var vittnet själv som kontaktat henne. I övrigt vill hon inte kommentera något om de nya vittnena som inte heller vill lämna några kommentarer.