Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter fyndet på bensinmacken

Bensinstationen sålde engångsgrillar, tändblock och tändvätska vid ingången. Foto: Privat
Den aktuella bensinstationen där grilltillbehören såldes. Foto: Privat

När Sofi Romanov, 69, från Karlstad skulle köpa en kaffe på en bensinstation i Dals Ed fick hon se något som gjorde henne väldigt upprörd.

Precis vid ingången till butiken såldes engångsgrillar, tändvätska och tändblock, enligt Sofi. 

– Då gick jag fram till kassan och sa att jag blir förfärad över att de säljer engångsgrillar nu när det är eldningsförbud.

Sofi Romanov och maken Arvid brukar åka till Västkusten för att semestra i Tanums kommun och stannar då ofta till vid en St1-bensinstation i Dals Ed. 

Vid ett besök på stationen förra veckan såg Sofi att butiken sålde engångsgrillar, tändvätska, eldstubbar och tändblock precis vid ingången.

– När jag påtalade problemet för kassörskan sa hon bara att det inte var hon som var ansvarig. 

När de kom tillbaka till butiken några dagar senare var grilltillbehören fortfarande kvar, säger Sofi Romanov.

– Det var färre grillar så de måste ha sålt dem, och då blev jag riktigt arg. Då var det en annan tjej i kassan som sa att det inte är deras ansvar utan att det ligger på den enskilde. Men jag har ju läst i tidningarna att flera andra butiker har valt att inte sälja engångsgrillar.  

 

LÄS OCKSÅ: Räddningschefens ilska över totala grillförbudet 

 

"Det är förskräckligt"

Sofi är nu starkt kritisk mot butiken, och menar att de borde ta sitt ansvar och inte sälja produkterna under eldningsförbudet.

– Jag är så upprörd över att de inte vill ta något ansvar över försäljningen. När sakerna dessutom står precis vid ingången blir det ju som en uppmaning att kunderna ska köpa det. Om de nu ska sälja kan sakerna väl i alla fall stå längst inne i affären, säger Sofi Romanov och avslutar:

– Jag tycker det är hemskt för alla måste ju dra sitt strå i stacken. Det har brunnit här i området på flera platser och så kommer man in och ser det här. Det är förskräckligt nu när det är så torrt ute. Alla måste ju bidra med vad de kan göra, även företag och bensinstationer.

Har tagit bort produkterna

Peter Jacobsson, som är stationschef för bensinstationen och butiken, säger att de inte längre säljer några eldningsprodukter.

– Vi tog bort allt efter att vi fick höra om beslutet om eldningsförbud, men vi kan ha missat någon förpackning. Sedan har vi ju närhet till Norge och där är det inte förbjudet att elda. Det är ju inte olagligt att sälja produkterna, men det är ju helt onödigt eftersom ingen köper dem. Vi har tagit bort allt, så det ligger på lagret nu. Vår intention är att inte sälja något alls, säger Peter Jacobsson.

Energibolaget St1, som har hand om drivmedlet på bensinstationen, har gett följande kommentar:

– Jag kan förstå irritationen över det men vi kan tyvärr inte påverka vad som säljs där. Eftersom vi hyr drivmedelsanläggningen av fastighetsägaren så har vi ingen påverkan på butiksverksamhet eller annan verksamhet på platsen, säger Stefan Samuelsson, retailchef för St1 i Sverige.