Reepalu väljer internationellt. Foto: Ronny Johannesson
Reepalu väljer internationellt. Foto: Ronny Johannesson

Ilmar Reepalu mot ockupationen av Palestina:

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Banderollerna var många i S-tåget på 1 maj. Det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu valde att gå under "Häv ockupationen av Palestina".
- De internationella frågorna är viktiga, jag brukar faktiskt gå under en sådan paroll på första maj, säger han.
Den kritik Reepalu fått från olika håll rörande sitt engagemang i Mellanöstern-konflikten ändrade inte hans plats i demonstrationståget i år.
Ska man kalla det modigt eller provocerande?
- Jag vill inte kalla det någondera, säger Reepalu bestämt.

Tycker som Obama

- Inget land ska ockupera något annat land. Sovjet ockuperade de baltiska staterna under flera decennier. Israel har ockuperat land nu i 43 år. Jag tycker att det är fel och det tycker Barack Obama och väldigt många andra människor i världen också.
- Jag står för vad jag tycker i frågan, säger han.
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER