Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikoniska soffan på taket kan försvinna

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
I många år har soffan på butikstaket på fastigheten vid E6 i Mölndal dragit blickarna till sig.Foto: Google maps
Lasse Brandebys karaktär Kurt Olsson gjorde soffan känd i hela Sverige.Foto: ALLAN KARLSSON

Sveriges kanske mest kända soffa kan snart vara ett minne blott – den som Kurt Olsson gjorde rikskänd.

Fastigheten i Mölndal på vilken den gigantiska sittmöbeln står är nämligen såld.

– Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet, säger Axel Söderberg, styrelseordförande nya ägaren Nordiska galleriet, till Fastighetsvärlden

Det var i slutet av 80-talet som möbelbutiken i Mölndal blev rikskänd genom Lasse Brandebys karaktär Kurt Olsson och hans tv-show. I soffan, som står på taket på byggnaden alldeles intill E6, intervjuade Göteborgskaraktären några av Sveriges största kändisar.

Den kända soffan har stått på taket sedan 70-talet och butiken som ni heter Store marknadsför sig som ”Vi med soffan på taket”.

Soffan på taket kan försvinna

Nu har fastigheten sålts till Nordiska galleriet properties AB, som är ett systerbolag till möbelåterförsäljaren Nordiska galleriet, uppger Fastighetsnytt. De skriver att försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse.

Och det finns en risk att soffans dagar snart kan vara räknade.

”Soffan på taket är kvar än så länge och vi håller på att utvärdera om den skall vara kvar eller bytas ut till något mer relevant för vår verksamhet men som ändå blir en hyllning till fastigheten och dess historia”, skriver Nordiska galleriets vd Per Sköld i ett mejl till Mölndals-Posten.

Flytten sker i november

Samtidigt är det här inte första gången som förändringens våg sveper över möbelbutiken i Mölndal. Per Sköld konstaterar i mejlet till Mölndals-Posten att soffan har ändrat utseende flera gånger under åren och det vore inte första gången konceptet förnyas.

– Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet, säger Axel Söderberg, arbetande styrelseordförande på Nordiska galleriet, till Fastighetsvärlden.

Det är i november som deras flytt in i de nya lokalerna sker.