Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea-besökare äcklade av hästkött i köttbullar

Kjell Hansson, 60+, pensionär, Uddevalla: - Det tycker jag inte om. Trodde inte det kunde vara hästkött i köttbullarna.
Foto: Jan Wiriden
Shima Aghadjan, 30, laboratorieansvarig, Kallebäck: - Gud, jag åt en nyss! Jag blir äcklad. Jag åt en mellanportion, det var kanske tio stycken. Jag tycker absolut inte att det är rätt att det är hästkött i köttbullarna, jag gillar det inte alls. Jag köpte för att det var bra pris i dag. Usch, säger jag!
Foto: Jan Wiriden
Karina Hermanson, 37, butikkonsulent, Stenungsund: - Jag har ätit köttbullar på Ikea tidigare. Dom har varit goda. Det är inte bra när det inte deklareras korrekt, annars har jag inget emot hästkött.
Foto: Jan Wiriden
Sven-Olof Gärdner, 73, pensionär, Alingsås: - Det låter för jävligt. Det ska vara det som det ska vara i köttbullar. Ska det vara oxkött, så ska det vara oxkött.
Foto: Jan Wiriden
Shirin Aghadjan, 32, systemansvarig, Eriksberg: - Nä, usch, jag gillar inte det. Nu mår jag illa. Det känns inte bra. Jag hade hört om lasagne och Ica förut, men trodde inte det kunde vara hästkött i köttbullarna. Det var bra pris, 29 kronor för dagens lunch.
Foto: Jan Wiriden

Hästkött har hittats i Ikeas köttbullar.

Och besökare på Ikea reagerar på nyheten med starka känslor.

– Jag blir äcklad, säger Shima Aghadjan, 30.

På måndagen spreds nyheten om att tjeckiska myndigheter hittat hästkött i Ikeas köttbullar.

På Ikea Bäckebol i Göteborg fick lunchbesökarna höra om upptäckten.

- Det låter för djävligt. Det ska vara det som det ska vara i köttbullar. Ska det vara oxkött, så ska det vara oxkött, säger Sven-Olof Gärdner, 73, från Alingsås.

30-åriga Shima Aghadjan, 30, från Kallebäck, hade precis ätit - och blev smått förskräckt.

"Usch"

- Gud, jag åt en nyss! Jag blir äcklad. Jag åt en mellanportion, det var kanske tio stycken. Jag tycker absolut inte att det är rätt att det är hästkött i köttbullarna, jag gillar det inte alls. Jag köpte för att det var bra pris i dag. Usch, säger jag!

Också Shirin Aghadjan, 32, från Eriksberg, reagerade starkt på nyheten om att det har hittats hästkött i Ikeas köttbullar.

- Nä, usch, jag gillar inte det. Nu mår jag illa. Det känns inte bra. Jag hade hört om lasagne och Ica förut, men trodde inte det kunde vara hästkött i köttbullarna. Det var bra pris, 29 kronor för dagens lunch.

"Inte bra"

Kjell Hansson, 60, från Uddevalla, blev förvånad.

- Det tycker jag inte om. Trodde inte det kunde vara hästkött i köttbullarna, säger han.

En som däremot tog det med ro var Karina Hermanson, 37, från Stenungsund.

- Jag har ätit köttbullar på Ikea tidigare. Dom har varit goda. Det är inte bra när det inte deklareras korrekt, annars har jag inget emot hästkött, säger hon.