Idrottsledare anklagas för övergrepp mot barn

Publicerad

En idrottsklubb i Fyrbodal har stängt av en av sina ledare.

Detta efter att flera barn i klubben har polisanmält ledaren för ofredande.

– Det är jätteallvarliga anklagelser och vi samarbetar nu med polisen och den pågående utredningen, säger klubbens vice ordförande.

Det är föräldrar till barn i en idrottsklubb i Fyrbodal som vänt sig till klubben och berättat vad som ska ha hänt. Anklagelserna gäller ofredande. 

Radio P4 Väst var först att rapportera om händelsen.

Exakt vad anklagelserna handlar om är oklart och polisen håller på att gå igenom anmälningarna. 

– Vi har fått in ett antal anmälningar om ofredanden av olika karaktär, bekräftar förundersökningsledaren.

Polisen förtegen

Polisen är förtegen och förundersökningsledaren vill inte uttala sig ytterligare om anmälningarna.

– Vi håller nu på och gå igenom alla ärenden. Det är i ett så tidigt skede att jag inte kan prata om det i sak utan bara bekräfta att det finns anmälningar, säger förundersökningsledaren.

Det är minst två barn som polisanmält ledaren. De var enligt Radio P4 Väst 14 och 15 år gamla när brotten ska ha begåtts.

"Arga och besvikna"

– Det är jätteallvarliga anklagelser mot medlemmen och vi samarbetar med polisen och den pågående utredningen som vi har full respekt för. Med hänsyn till att det handlar om minderåriga barn gör vi inga ytterligare uttalanden, säger vice ordförande i klubben.

Han konstaterar dock att stämningen är upprörd i klubben.

– Givetvis är många arga och besvikna. Så är det, säger vice ordföranden.

Klubbens medlemmar har fått brev med information om polisanmälningarna. 

Hur den avstängde personen ser på anklagelserna vill inte klubbens vice ordförande uttala sig om.

Barnen får stöd

– Vi har förklarat att personen är avstängd tills vidare på grund av de polisanmälningar som gjorts, säger han.

Klubben är nu mån om att ge barnen stöd.

– Vi samarbetar med och får hjälp av riksidrottsförbundet och Bris för att se till att vi gör det vi kan, säger vice ordföranden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER