Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ica-butiken har infört åldersgräns – på ägg

Ica-butiken i Lindome har nu infört en åldersgräns på att köpa ägg. Obs, genrebild.
Foto: Shutterstock
Ungdomar använder ägg för att kasta mot bilar, bussar och fastigheter.

”Vi värnar om vår närmiljö – därför säljer vi just nu enbart ägg till dig som fyllt 18 år”, står det på en lapp vid ägghyllan i Ica-butiken i Lindome söder om Göteborg, rapporterar P4 Göteborg.

De senaste veckornas äggkastning på fastigheter och bussar blev droppen.

– Det kommer in ungdomsgäng som köper ägg och då tror vi inte att de vill använda äggen till matlagning, vilket vi så klart hade önskat. Utan de använder äggen åt att kasta på bilar, bussar folks altaner och hus, säger butiksinnehavaren Linda Dahlin till radion om åldersgränsen, och fortsätter:

– Det är framför allt om det kommer in ungdomsgäng, alltså flera personer som bara ska handla ett paket ägg och kanske ser lite luriga ut.

Men bedömningen görs även från fall till fall, säger hon och understryker:

– Självklart så kan även ungdomar vilja köpa ägg.

Tryggheten ska ökas

Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal ska under hösten samverka med bland annat Västtrafik och polisen för att öka tryggheten i Lindome och förhindra ägg och stenkastning.

– Det kan vara bra att informera allmänheten och föräldrar, att föräldrar pratar med sina barn så att de förstår att det kan få allvarliga konsekvenser med äggkastning, säger Therése Hognert, samordnare vid kultur- och fritidsförvaltningen.