Huset på 85 kvadratmeter säljs för 7 000 000 kronor. Foto: Eklund Stockholm New YorkHuset på 85 kvadratmeter säljs för 7 000 000 kronor. Foto: Eklund Stockholm New York
Huset på 85 kvadratmeter säljs för 7 000 000 kronor. Foto: Eklund Stockholm New York
Mäklaren Marcus Tikka må ha kostymen på här – men på visningen ute i skogen blir det stövlar. Foto: Eklund Stockholm New YorkMäklaren Marcus Tikka må ha kostymen på här – men på visningen ute i skogen blir det stövlar. Foto: Eklund Stockholm New York
Mäklaren Marcus Tikka må ha kostymen på här – men på visningen ute i skogen blir det stövlar. Foto: Eklund Stockholm New York
Hälften trä, hälften glas. Foto: Eklund Stockholm New YorkHälften trä, hälften glas. Foto: Eklund Stockholm New York
Hälften trä, hälften glas. Foto: Eklund Stockholm New York

Unikt hus till salu – bo inuti ett växthus

Publicerad

Ett hus i ett växthus vid en sjö.

En plats där du kan plantera din egen kiwi och persika – eller också fisk.

Hur låter det? För 7 000 000 kronor kan det bli ditt.

– Just nu är det här väldigt ovanligt i Sverige, säger mäklaren Marcus Tikka från Eklund Stockholm New York.

Den nya ägaren köper dessutom en del av sjön som ligger bredvid. Här kan du sitta på en sten vid en sjö i en skog.

För 7 000 000 kronor säljs nu det unika huset på 85 kvadratmeter utanför Kungsbacka. Köparen får – förutom ett soldrivet och kretsloppsanpassat hus inuti ett växthus – en egen sjö samt ett stycke skog. Totalt ligger markytan på åtta hektar.

Men det stannar inte där – mäklaren Marcus Tikka beskriver hur tillvaron kryddas:

"Här kan ni odla och vara självförsörjande på frukt och grönt. Inglasningen ger medelhavsklimat och lång utomhussäsong", skriver han i annonsen.

– Det är inte alla som kan odla persika och kiwi i närheten av Kungsbacka, säger han.

Inne i växthuset råder medelhavsklimat och flera odlingsmöjligheter.Foto: Eklund Stockholm New York

Rekordintresse för huset

Enligt mäklare Tikka kan det stora intresset för huset bero på att det ligger bra i tiden när trender om ekologisk mat samt låga driftkostnader råder. Själv han arbetat i branschen i tolv år – nu gör han premiär med ett naturhus.

– Jag har aldrig haft något liknande, säger han.

– Men redan nu har jag 30 familjer som kommer på visning.

 

LÄS MER: Familjen Solvarm bor i ett växthus: "Jätteskönt"

 

"Ovanvåningen" – på hustaket – har eget köp och ett gigantisk glastak.Foto: Eklund Stockholm New York

Finns bara 10

I Sverige finns det enligt Tikka bara omkring tio liknande fastigheter.

– Det har varit vårt mest klickade objekt i flera veckor nu. Det finns väldigt få sådana här naturhus i Sverige eftersom att inga byggbolag bygger dem, det här måste ägaren göra själv. I Sverige finns det ett tiotal liknande hus, säger Marcus Tikka. 

Bortsett från att huset i sig redan är väldigt unikt, vad sticker ut extra?

– Till exempel, det är en sjötomt – så man äger en del av sjön. Man kan till exempel plantera in sin egen fisk. Det är ganska ovanligt, säger han.

Den nya ägaren köper dessutom en del av sjön som ligger bredvid.Foto: Eklund Stockholm New York
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER