När Öis gick upp i allsvenskan i söndags fick Dick Last hoppa in i sista tilläggsminuten. Men i dag, i den avslutande matchen mot Sirius, står han från start. Från och med i eftermiddag stryker Last titeln spelande och blir enbart sportchef. Foto: PETER MAGNUSSON
När Öis gick upp i allsvenskan i söndags fick Dick Last hoppa in i sista tilläggsminuten. Men i dag, i den avslutande matchen mot Sirius, står han från start. Från och med i eftermiddag stryker Last titeln spelande och blir enbart sportchef. Foto: PETER MAGNUSSON

I kväll lägger Last handskarna på hyllan

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. I dag är det dags.
Dicks last show.
I eftermiddag spelar Öis årets sista match i superettan.
Nästa år väntar allsvenskan.

Känns rätt lägga av

För en av profilerna i Öis blir den här lördagen mycket speciell. Det är nämligen dags för Dick Last att lägga målvaktshandskarna på hyllan.
Känslor?
- Att jag fortfarande skulle spela när jag var 39 hade jag aldrig trott. Att lägga av nu känns helt rätt.
- Jag har en skön karriär att se tillbaka på i Blåvitt, Norrköping och Öis. Jag har fått vara med om fantastiska matcher och mött en massa härliga människor.

Pettersson gav råd

Men du hade planer på att lägga av för länge sedan, va?
- Ja, men det var faktiskt Stefan Pettersson som sa åt mig att hålla mig kvar. Han sa att det bara blir roligare med åren och att jag hade mer att ge. Han hade själv fortsatt mycket längre om inte hans knän stoppat honom. Jag är glad att jag följde Stefans råd.
Höjdpunkter?
- Jättesvårt. Att avsluta med att gå upp i allsvenskan med Öis är ju superstort naturligtvis. Men det är mycket annat...
- ...landslagdebuten mot Portugal 2002, Champions League med Blåvitt i början av 90-talet, att bli utsedd till årets målvakt när jag spelade i Norr-köping.
Men någon allsvensk comeback blir det alltså inte för dig?
- Nej, det är ju inte tänkt så. Men jag ska hålla mig i form om nån av våra andra målvakter skulle gå sönder. Så man vet ju aldrig...

Vill hålla nollan i dag

När får vi se Dick Lasts första allsvenska värvning som sportchef?
- Vi har några jättebra namn på gång. Jag hoppas vi kan presentera vårt första nyförvärv ganska snart.
Okej, hoppas du håller nollan mot Sirius då!
- Ja, det vore ju härligt om man fick sluta så.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER