Foto: Sven-Erik Johansson
 Foto: Sven-Erik Johansson

I dag öppnar Liseberg

Publicerad

I helgen öppnar Sveriges två största nöjesparker för säsongen.

Men den som suktat efter nyheter lär bli besviken - antalet nya attraktioner är få.

Varje år lockar nöjesfälten besökare med satsningar på nya, häftiga attraktioner. Men i år lägger Gröna Lund och Liseberg pengarna på konserter och andra byggnationer.

Pelle Johannisson, vice vd på Liseberg:

– Det är lite av ett mellanår i Sverige. Men det finns ändå en optimist, förra året var det flera stora satsningar och det kommer fler så småningom, säger han.

Utåt sett verkar det inte som om Liseberg har så många nyheter för i år, men Andreas Andersen tycker att de har gjort lite smått och gott för att förbättra parken.

– Största satsningen är den nya entrén. Och vi har faktiskt satsat 134 miljoner kronor i år, säger han.

Bland satsningarna finns Göteborgshjulet som tidigare stått på Göteborgsoperan och som erbjuder en vy över staden från 90 meters höjd. Den gamla klassikern Jukebox byts också ut, till en ny, likadan attraktion. Även Barnbåtarna ska byggas om något.

 

 

 

Emelie Svensson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER