Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I dag får Göteborg en ny tidning

Göteborgs nyaste redaktion drar upp riktlinjerna för nya City Göteborg ännu en gratistidning som ska slåss om göteborgarna gunst. Från vänster Tina Lagerström, Nicklas Tollesson, Moa Kärnstrand, Sara Martinsson och Adam Ihse från bildbyrån Exponera.
GÖTEBORG. I dag har Göteborg blivit med ny tidning.
Gratistidningen City Göteborg, systertidning till Stockholm City, tar upp kampen mot framför allt Metro.
- Vi ska bli ett språkrör för alla göteborgare, säger Tina Lagerström, 32, nyutnämnd chefredaktör.

FAKTA

Tina Lagerström

Ålder: 32
Familj: Maken Robert Lagerström och bonussonen Eliot
Bor: Haga
Bakgrund: Gick ut journalisthögskolan 1999.
Sedan GT, mest på nöjet.
Vikariat på bland annat Västnytt och Aftonbladet Göteborg.
Frilansat för Pause magasin.
Favorittidningar: GT, Bon, Elle och Råd & Rön
Favoriträtt: Min egen risotto
Bästa resan: Vår bröllopsresa till Hongkong och Tokyo, men sommarens mc-resa till Grebbestad och Smögen var också fin.

På åttonde våningen vid Skanskaskrapan mitt i centrala Göteborg har redaktionen flyttat in. Nicklas Tollesson och Moa Kärnstrand är nyhetsreportrar, Sara Martinsson tar hand om nöjet och Fredrik Lindstrand tidningens sport. Bildbyrån Exponera står för fotot. - Jag fick jobbet i onsdags, berättar Tina, som har ett långt förflutet på GT. Det var ett stort hopp från att vara vikarie till att bli chefredaktör. Ingen tvekan? - Det var sorgligt att lämna GT:s redaktion, för jag gillar verkligen GT, säger hon. Samtidigt är det så mycket roligt som väger upp, det är kul att få vara med och starta något från början och sätta sin prägel. Tina och hennes medarbetare kommer att producera material med Göteborg som utgångspunkt.

Blir många krönikor

- Vi kommer att samarbeta med dem i Stockholm, men det är ändå vi som vet bäst vad som rör göteborgarna, säger Tina. Det kommer att bli ganska mycket guider och jag kommer också att skriva krönikor om aktuella ämnen. Jag blir tidningens ansikte utåt. Vad har du för ekonomiska ramar? - Jag behöver inte tänka på pengar eftersom jag bara sköter det redaktionella, säger Tina. Men ägarna Bonnier måste söka sig ut i landet för att nå fler annonsörer så det innebär att de satsar på oss. Gratistidningen, som kommer att ha en upplaga på 50 000 exemplar, kommer att delas ut av personal på stan. Redigeringen görs i Stockholm och tidningen trycks till att börja med i Malmö.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!