Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyséns hyss hjälpte inte

Hur kunde jag missa? Tomas Ravelli hade ingen vidare lycka som utespelare.
Foto: GUSTAFSSON LEIF

GÖTEBORG: Tjejerna flockades runt stjärnorna från Fame Factory efter fotbollsfesten på Heden.

Men matchens stjärna var utan tvekan Grundens anfallare Tommy Andersson, som slog till med ett hat-trick.

Målvakten heter Thomas Ravelli och i laget finns spelare med meriter från både svenska herr- och damlandslaget. I går ställdes Grunden Bois mot sitt tuffaste motstånd hittills.

Blev bortbytt Länge såg det också ut som kändislaget kontrollerade matchen och Grunden fick hela tiden slå ur underläge. Men till andra halvlek bestämde sig plötsligt Ravelli för att ta plats bland utespelarna och trummisen Micke "Syd" Andersson fick dra på sig målvaktskläderna. Ett byte som förändrade matchbilden totalt. - Micke Syd kom direkt från Finland och orkade inte spela, säger kändislagets coach, Åke Ekstrand.

Micke mållös Grunden Bois må vara ett lag för funktionshindrade men de har en riktigt vass anfallsduo i form av Tommy Andersson och Fabio Johansson. Gång på gång kom de igenom och lyckades överlista Micke Syd i målet. När ställningen var 6-5 till kändislaget tappade Glenn Hysén humöret och gjorde sig skyldig till historiens värsta tröjdragning någonsin. Rött kort och utvisning direkt. - Han har alltid varit lite småful, säger domaren Olle Engman.

Hysén hyssade Nu var det dock inte så farligt. Det här var en vänskapsmatch i ordets rätta bemärkelse och Glenn Hysén bjöd på lite extra show genom att dra sin egen tröja över huvudet på Grundens Tommy Andersson. Matchen slutade oavgjort, 6-6. Ett resultat som Tommy Andersson var nöjd med. - De kunde ju spela ut oss om de ville, säger Tommy efteråt. Hur kändes det att få göra ett hat-trick? - Äh, det har jag gjort många gånger.

Flickorna flockades Efteråt väntade autografskrivning och tjejerna i publiken flockades kring stjärnorna från Fame Factory. - Det är jättekul att Fame Factory har haft en sådan genomslagskraft, säger Dennis Radoicic. Vad tycker du om din insats i matchen? - Jag spelade fotboll när jag var liten men det sitter tydligen inte kvar. Nu väntar ytterligare nio matcher för Artister för livet och pengarna man spelar in går direkt till välgörande ändamål. Flickfavoriterna Peter Simson och Dennis Radoicic från Fame Factory ställer gärna upp på bild.

 Glenn Hysén fick rött kort när han tog till alla medel för att stoppa Tommy Anderssons framfart. 

 Tommy Andersson får en kram efter att överlistat VM-hjälten Ravelli. 

 Kändislaget hade stora problem med att stoppa Gunden Bois vassa anfallare Tommy Johansson. Han lyckades göra ett riktigt hattrick. 

FAKTA

Artister för livet
Startade 1991 under namnet Lirare mot våld.
Fick Hagges fredspris år 2000.
Pengarna från årets tio matcher går till handikappidrotten, Bris och Barncancerfonden.

FAKTA/Grunden BOIS
Idrottsförening från Göteborg för funktionshindrade.
A-laget är flerfaldiga svenska mästare.
Blev rikskändisar när SVT visade en uppmärksammad dokumentär om klubben.
Har numera både ungdomsverksamhet och en innebandysektion.