Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hysén i tågdrama: "Hela rutan sprack"

Glenns Hyséns tågresa från Stockholm till Göteborg blev dramatiskt. Under pågående färd krossades fönsterrutan bara decimeter ifrån Göteborgs-profilen.
Foto: Läsarbild
– Hela jävla rutan sprack, berättar Hysén.
Foto: Lennart Rehnman

Glenn Hysén hamnade mitt i ett tågdrama på väg hem mot Göteborg. I närheten av Skövde small det till i rutan, bara decimeter från honom.

– Hela jävla rutan sprack, tågvärden trodde att det var någon som kastade en sten säger han.

Det är oklart vad som orsakade att rutan sprack - men tåget åkte i full fart så det är högst osannolikt att någon siktade specifikt på Glenn, även om hålet i rutan bara var någon decimeter ifrån honom.

– När man tittar på det ser det ut som något slags pistolskott nästan. Det skulle vara om det var någon riktigt pricksäker Leksandssupporter, säger Glenn skämtsamt.

Även om hela rutan sprack ramlade inget glassplitter ner direkt.

– Tågvärden sa att det förmodligen var en person som kastat en sten så jag vet inte. Svårt att tro att någon är ute efter mig på det sättet, säger han.

Fick stanna i Skövde

Tåget gick mellan Stockholm och Göteborg det var strax innan tåget stannade i Skövde som en smäll hördes och hela rutan sprack.

– Det small av bara helvete, säger Glenn.

Tåget tvingades stanna i 20 minuter i Skövde. Där fick tågpersonalen sparka ut den yttre rutan för att resan skulle kunna fortsätta.

– De var rädda att den skulle falla ihop totalt under resan. Då kunde splitter flyga på folk i 200 kilometer i timmen och det låter inte vidare bra. Men det var ju tur att det var dubbla glas. Annars vet man inte hur det hade slutat säger Glenn.