Glenns Hyséns tågresa från Stockholm till Göteborg blev dramatiskt. Under pågående färd krossades fönsterrutan bara decimeter ifrån Göteborgs-profilen. Foto: LäsarbildGlenns Hyséns tågresa från Stockholm till Göteborg blev dramatiskt. Under pågående färd krossades fönsterrutan bara decimeter ifrån Göteborgs-profilen. Foto: Läsarbild
Glenns Hyséns tågresa från Stockholm till Göteborg blev dramatiskt. Under pågående färd krossades fönsterrutan bara decimeter ifrån Göteborgs-profilen. Foto: Läsarbild
– Hela jävla rutan sprack, berättar Hysén. Foto: Lennart Rehnman– Hela jävla rutan sprack, berättar Hysén. Foto: Lennart Rehnman
– Hela jävla rutan sprack, berättar Hysén. Foto: Lennart Rehnman

Hysén i tågdrama: "Hela rutan sprack"

Publicerad

Glenn Hysén hamnade mitt i ett tågdrama på väg hem mot Göteborg. I närheten av Skövde small det till i rutan, bara decimeter från honom.

– Hela jävla rutan sprack, tågvärden trodde att det var någon som kastade en sten säger han.

Det är oklart vad som orsakade att rutan sprack - men tåget åkte i full fart så det är högst osannolikt att någon siktade specifikt på Glenn, även om hålet i rutan bara var någon decimeter ifrån honom.

– När man tittar på det ser det ut som något slags pistolskott nästan. Det skulle vara om det var någon riktigt pricksäker Leksandssupporter, säger Glenn skämtsamt.

Även om hela rutan sprack ramlade inget glassplitter ner direkt.

– Tågvärden sa att det förmodligen var en person som kastat en sten så jag vet inte. Svårt att tro att någon är ute efter mig på det sättet, säger han.

Fick stanna i Skövde

Tåget gick mellan Stockholm och Göteborg det var strax innan tåget stannade i Skövde som en smäll hördes och hela rutan sprack.

– Det small av bara helvete, säger Glenn.

Tåget tvingades stanna i 20 minuter i Skövde. Där fick tågpersonalen sparka ut den yttre rutan för att resan skulle kunna fortsätta.

– De var rädda att den skulle falla ihop totalt under resan. Då kunde splitter flyga på folk i 200 kilometer i timmen och det låter inte vidare bra. Men det var ju tur att det var dubbla glas. Annars vet man inte hur det hade slutat säger Glenn.

Mattis Wikström
Mattis Wikström
Jonas Pettersson
Jonas Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER