Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyresvärden vill kasta ut ”baddräktskungen”

Panos Papadopoulos, grundare av baddräktsföretaget Panos Emporio, har vräkts från sin lägenhet i Göteborg.
Foto: JULIA DANSARIE
Hyres- och arrendenämnden i Göteborg.
Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Panos Papadopoulos med modeller.
Foto: /IBL / /IBL

Hyresvärden vill kasta ut Panos Papadopoulos, grundare till baddräktsmärket Panos Emporio, från lägenheten i Göteborg.

Värden hävdar att lägenheten hyrts ut ”olovligen” och att Papadopoulos egentligen har en annan permanent bostad.

”Baddräktskungen” själv förnekar det – och har tagit saken till Hyresnämnden.

– Det är lösa ord, säger modeskaparen om hyresvärdens påståenden.

Det var i samband med en ansökan om ett lägenhetsbyte från Panos Papadopoulos som historien rullades upp.

Enligt Papadopoulos hyresvärds uppfattning har han haft sin permanenta bostad på en annan adress, vilket anges som skäl till varför hans hyresavtal gällande lägenheten i de centrala delarna av Göteborg sades upp i mars. Hyresvärden menar också att Papadopoulos har hyrt ut och ”alltjämt hyr ut lägenheten olovligen i andra hand”, framgår av uppsägningen av hyresavtalet. Samt att det vid ”upprepade tillfällen” förekommit störningar i form av högljudda fester.

Panos Papadopoulos svar

Själv ställer sig Panos Papadopoulos frågande till påståendena. Han säger att han har en vän som inneboende, men att han inte hyrt ut bostaden.

– Det är lösa ord. Deras påståenden är lite lösa, säger Papadopoulos som menar att det inte finns någon grund till hyresvärdens uppsägningsskäl.

– Det är väldigt stor skillnad på att ha hyrt ut utan tillåtelse eller att ha någon som inneboende. Jag har inte hyrt ut i andra hand och har min permanenta bostad där, säger han vidare.

Panos Papadopoulos grundade det världskända baddräktsmärket Panos Emporio i Mölndal 1986.
Foto: PRESSBILD

Nu har Papadopoulos tagit frågan till Hyres- och arrendenämnden och ansökt om så kallad medling. Medling syftar till att parterna själva ska komma överens gällande en tvist.

– Jag vill gärna att rätten ska ta ställning till det och avgöra det här så fort som möjligt.

– Jag bestrider samtliga punkter.

”Har försökt att diskutera”

Men vad tänker du om att du har blivit uppsagd från lägenheten?

– Jag vet inte om jag vill kommentera sådana saker. Jag har försökt att diskutera med dem i första hand, att hitta en lösning. De har sina formaliteter, vill inte diskutera det och skickar vidare det till sin advokat. Det är därför jag har begärt om medling, säger Panos Papadopoulos. 

Huruvida nämnden faktiskt kommer ta upp saken återstår att se. Det finns inget beslut om det i nuläget.

Entreprenören och modeskaparen Panos Papadopoulos kom till Sverige från Grekland på 1970-talet. Han grundade det världskända baddräktsmärket Panos Emporio i Mölndal 1986. Märket har burits av Hollywoodstjärnor, välkända fotomodeller och andra kändisar. I fjol sålde han majoritetsposten till det norska underklädesbolaget Syversen. Han jobbar dock fortsatt med märket, men nu framför allt på designsidan.