Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyreshöjning hotar idrottshögskolan

Idrottshögskolan i Göteborg Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Om fastighetsbolaget Higab får som de vill kommer hyran för Idrottshögskolan i Göteborg att höjas med 66 procent, skriver P4 Göteborg.  

Också Institutionen för journalistik, medier och kommunikation riskerar en rejäl höjning av hyran på 45 procent.

– Vi, som kommunalt bolag, har inte rätt att subventionera andra utan måste sätta rätt hyra för de här lokalerna, säger Stefan Lundqvist, vice vd på Higab till P4. 

Höjningen av hyran för Idrottshögskolan kan börja gälla från årsskiftet 2020/2021. 

Där vill det kommunala bolaget Higab höja hyran med 66 procent, skriver P4 Göteborg. 

Det är inte fastställt exakt hur mycket hyrorna kommer höjas med, det pågår förhandlingar. Om Higab får igenom sitt krav så kan det tvinga Idrottshögskolan att flytta ut.  

– Ja den risken är överhängande. Den här byggnaden är ritad och byggd för utbildning och forskning inom idrottsvetenskap, jag tycker att det är slöseri med skattemedel om vi måste lämna lokalerna, säger Frode Slinde,  prefekt på Institutionen för kost- och idrottsvetenskap till P4. 

Vill höja också för JMG 

Det är inte bara för Idrottshögskolan som fastighetsbolaget vill se en höjning för utan de vill också höja hyran för JMG, institutionen för journalistik, medier och kommunikation. Där vill de se en höjning med 45 procent.

Stefan Lundqvist, är vice vd på Higab och han säger till P4 att hyrorna i dag ligger på ett självkostnadspris. 

– Vi, som kommunalt bolag, har inte rätt att subventionera andra utan måste sätta rätt hyra för de här lokalerna, säger han till P4.