Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningarna till Lavin ville aldrig upphöra

I tre timmar firades Lavin Eskandars liv efter begravningsceremonin.
– Tanken var att fira hans liv i stället för att sörja, säger vännen Georges Kello.

Hyllningarna till Lavin Eskandars liv ville inte sluta efter begravningen. Under hela eftermiddagen pågick en minnesceremoni med tal från regeringen, en video om Lavins liv och uppträdanden från Medina och Ken Ring.

– Tanken var att fira hans liv i stället för att sörja. Som ett bröllop, eller som en studentfest, berättar vännen Georges Kello.

I tre timmar firades Lavin Eskandars liv efter begravningsceremonin vid lunchtid på onsdagen. Folkets hus i Trollhättan hade upplåtit lokalen till minnesceremonin, som väntades locka många. Men i sista stund valde familjen att göra ceremonin privat för att kunna sörja Lavins död, och fira hans liv, med de närmaste.

På plats fanns utöver det regeringens representant Ibrahim Baylan, energiminister, som höll ett tal för att hedra och uppmärksamma det hjältedåd Lavin utförde när han försökte stoppa Anton Lundin Pettersson. En insats som räddade liv.

– Det var ett väldigt bra tal. Han pratade mycket om vikten av att ha sina barn i skolan och blev ibland personlig till familjen, säger Georges Kello, vän till Lavin och familjen, som deltog under ceremonin.

Begravningen - en fest

Under ceremonin spelades videon om Lavins liv upp, med hans sista låt, och det var också flera artister som uppträdde. Däribland Medina och Ken Ring. Den sistnämnda spelade låten "Själen av en vän", som handlar om en väns död.

– Han var en eldsjäl och en grym människa, sa han om Lavin efter begravningsceremonin på Håjums begravningsplats.

Hela begravningen var tänkt att firas som en fest, berättar Lavins vänner. Därför spelades hans sista låt vid gravplatsen, och därför var klädkoden vit för kvinnor och studentmössa för de som hade en hemma. Studentdagen år 2014 var en av Lavins lyckligaste dagar, och man hoppades återskapa den dagen så gott det gick.

– Tanken var att fira hans liv i stället för att sörja. Som ett bröllop, eller som en studentfest. Vi kastade godis, ris och blommor. Hans mammas önskan var att han hade blivit gift, berättar vännen Georges Kello.

Det var, på många sätt, en speciell dag i Trollhättan under onsdagen.