HVB-hem förstört efter storbrand

Publicerad

En brand bröt ut på ett HVB-hem utanför Hamburgsund i Tanums kommun på sena torsdagskvällen.

Under hela natten har räddningstjänsten arbetat på plats men byggnaden gick inte att rädda.

– Det är en totalskada på byggnaden, säger Thomas Hjelm, insatsledar vid räddningstjänsten i Tanum.

Det var vid 23-tiden som ett automatlarm kom in till räddningstjänsten i Tanum.

Räddningstjänsten var därmed snabbt på plats men branden var då fullt utvecklad.

– Personal på ett intilliggande äldreboende slog också larm men då var vi redan på väg. Trots det hade branden redan tagit sig så pass mycket, Thomas Hjelm.

Startade i förråd

Branden ska ha startat i ett förråd som ligger i anslutning till HVB-hemmet. De boende kunde snabbt utrymmas och inga allvarligare skador har rapporterats.

– Det var någon ur personalen som fick lite rök i sig men jag vet inte om han eller hon behövde uppsöka sjukhus.

Det är oklart vad som orsakat branden men polisen har startat en förundersökning gällande mordbrand, skriver man på sin hemsida.

Räddningstjänsten var på plats för att släcka branden under hela natten och först omkring klockan 06 kunde man börja avveckla på platsen. Byggnaden har fått stora skador till följd av branden.

– De boende har fått omplaceras, säger Thomas Hjelm.

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER