Husbil och bil i frontalkrock – en person till sjukhus

Publicerad

En husbil har frontalkrockat med en personbil i Jönköping.

En person fick föras till sjukhus.

– Det skakade väl om ordentligt, säger Jan Callas vid räddningstjänsten i Jönköping.

Vid halv åtta-tiden på fredagskvällen larmades räddningstjänsten ut till en väg i ett villaområde i Jönköping där det inträffat en trafikolycka.

Det var två inblandade fordon: en husbil och en personbil. De hade frontalkrockat.

– Det var en personbil och en husbil som kolliderade front mot front, säger Jan Callas vid räddningstjänsten i Jönköping.

"Skakade om"

De ska ha hållit en hastighet på ungefär 50 kilometer i timmen vid tidpunkten för krocken, enligt Jan Callas.

– Så det var väl inga högre hastigheter, men det skakade väl om ordentligt, säger Jan Callas.

En person fick föras till sjukhus och det rådde under en halvtimmes tid totalstopp på vägen. Den är vid 20.15 öppen igen, enligt Jan Callas.

Skadeläget är oklart.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER