Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Husägarnas strid mot redararvingen om ön

,

För uppemot tio miljoner styck har de amerikanska kryssningsarvtagarna sålt arkitektritade hus på Volvoarbetarnas gamla ö.

”Ett bekymmersfritt boende”, enligt reklamen.

Men Västkustens hårda vindar har gjort tillvaron allt annat än bekymmersfri i lyxbyn på Lilla Fjellsholmen, enligt de boende, som klagar över att deras båtar sliter sig och riskerar att slås i spillror.

– Blir det över 10-12 sekundmeter, då blir det problem, säger Peter Janson, en av kritikerna som nu drar amerikanernas bolag inför rätta. 

Bolagets advokater kontrar med att påverkan från vågor och blåst är något man får räkna med som boende vid Sveriges kuster.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.