Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Husägaren om raset: "Det får inte hända"

Precis vid tolvslaget rasade balkongen – upp till 20 personer ska ha befunnit sig på balkongen vid olyckan. Foto: Robin Aron
Jag såg räddningsmanskapet bära bort en person på bår, säger grannen Ingemar Åström.
Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron

När mamman och pappan ringde upp sin son var han på väg till sjukhuset i en ambulans.

Bara minuter tidigare hade balkongen på familjens villa rasat samman och sju personer fördes till sjukhus.

– Det viktigaste är att ingen skadats allvarligt, de materiella skadorna på huset spelar ingen roll, säger pappan i familjen.

Sonens nyårsfest i Mölnlycke slutade i en mardröm. Balkongen i villan rasade samman tillsammans med de 20 personer som stod på den.

Samtidigt befann sig mamman och pappan utomlands.

– Vi skickade ett sms till vår son innan tolvslaget och sedan såg vi att vi hade missat ett samtal från honom. Då förstod vi att något hänt, han brukar inte ringa utan vi förväntade oss ett sms, säger pappan.

Sju till sjukhus

När föräldrarna sedan fick tag på sin son befann han sig i en ambulans på väg till sjukhuset.

– Vi fick veta att han hade röntgats och att de inte hittat några allvarliga skador. Som jag förstått det var det fler som förts till sjukhus, men som tur är tycks ingen ha skadats allvarligt, säger pappan.

Robert Sjölund vid Sahlgrenskas pressjour bekräftar pappans uppgifter.

– Totalt fördes sju till sjukhus. Fyra till Östra och tre till Sahlgrenska. På morgonen hade tre av dem redan gått hem. Det handlar om lindriga skador i samtliga fall, säger han.

En polisutredning inleddes natten mellan onsdag och torsdag, rubriceringen är vållande till kroppsskada och platsen för olyckan spärrades av. Detta för att man skulle undersöka om balkongen haft något konstruktionsfel.

Inget fuskbygge

Men husägaren har svårt att se att det skulle vara ett fuskbygge som ligger bakom den dramatiska olyckan.

– Huset är byggt för drygt åtta år sedan och det var en riktig byggherre som genomförde jobbet, men det är klart att sådant här inte får hända.

Egentligen har föräldraparet planerat att resa hem från sin utlandssemester först den tionde januari, men beroende på hur sviterna av olyckan utvecklar sig kan det bli en tidigare hemresa.

– Vi får se, det viktigaste är att ingen skadats allvarligt. Rent materiella skador kan man lösa, en balkong betyder inte mer än en människa, säger pappan.