Hus förstört efter våldsam brand

Publicerad

Ett fritidshus har brunnit ner till grunden i Arvika under onsdagskvällen.

– När räddningstjänsten kom dit så stod det i fulla lågor, säger Per Wikman, regionvakthavande befäl vid polisen.

En förundersökning om mordbrand har inletts.

Larmen kom in strax innan 22-tiden på onsdagskvällen. Det var närboende som larmade brandkåren.

– Allmänheten ringde och sa att man såg att det brann i ett hus, säger Per Wikman vid polisen i Bergslagen.

När räddningstjänsten väl anlände så insåg man att det rörde sig om ett fritidshus. Huset var utom räddning.

Fritidshus totalförstört

– Det var en fullt utvecklad brand. Men det är inga personskador, säger Wikman. 

– Det var inget att lägga energi på. Nu handlar det om bevakning av branden, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika, till NWT.

Platsen har spärrats av och polis kommer genomföra en teknisk undersökning. Händelsen utreds som mordbrand, men orsaken till branden är okänd.

Enligt NWT fanns det ingen risk för någon spridning.

 

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER