Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hundvalpen fastnade i pall – fick klippas loss

Yvonne Jansson vaknade mitt i natten av valpens vrål. Foto: Privat

På något sätt hade hundvalpen fått i hela benet i en av krokarna på botten av pallen.

Foto: Privat

Vid fyratiden på natten vaknade Yvonne Jansson av ett vrål.

Det var grannens hundvalp, som fastnat i en järnpall och hade panik.

I morgonrock gav hon sig ut för att undersöka oväsendet – och räddade valpen tillsammans med räddningstjänsten.

För djurvännen Yvonne Jansson i Skaraborg var det självklart att dra på sig morgonrocken och undersöka det vrålade som väckte henne vid klockan fyra på fredagen.

– Jag har aldrig klarat av det där, med djur som far illa. Jag ville kolla så att ingen misshandlade den eller att den satt fast någonstans, säger hon.

Först trodde hon att ljudet kom utifrån, men det visade sig komma från grannen. Väl där öppnade hon dörren och blev vittne till det pågående kaoset, vilket SVT Nyheter Väst skrivit om.

– Hunden hade fastnat i en järnpall. På något sätt hade den fått i hela benet i en av krokarna på botten och den sprang runt och vrålade i panik, säger hon.

Fick panik i kaoset

Valpens matte och husse var utomlands, och deras tonåriga dotter som passade hunden, hade också fått panik i den kaosartade situationen.

– Hunden hade ju rivit ner allt som gick att riva ner. Det såg ut som fan där inne, säger Yvonne.

Hon kastade sig på den sex månader gamla collievalpen och höll fast den, samtidigt som hon försökte få tag i hjälp. Veterinärerna hon först fick kontakt med, var flera timmar bort, så hon bestämde sig för att ringa efter brandkåren.

– De försökte klippa upp pallen med en sån sax de använder till att klippa upp bilar med. Men hunden fick ju panik säger Yvonne Jansson.

Valpen fick lugnande medel

En veterinär skyndade sig till platsen för att ge valpen ett lugnade medel, medan brandmännen arbetade med att få loss valpen.

Det hade tagit flera timmar sedan Yvonne först hört ljudet men vid klockan sju var valpen äntligen loss och kunde föras till veterinär för en koll. Yvonne var rädd för att benet var brutet, men senare under dagen fick hon reda på att allt hade gått bra.

– Det är helt otroligt att det gick så bra, helt oskadd var den. Det blev ett lyckligt slut tillslut, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!