Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratals ungdomar flockas på Marstrand

Seglarveckan på Marstrand lockar hundratals ungdomar trots att eventet ser annorlunda ut nu under corona än föregående år (Bilden är tagen 2019).Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Under onsdagen inleddes seglingseventet ”Match Cup Sweden” på Marstrand. 

Och trots rådande restriktioner har festande ungdomar flockats på semesterorten. 

– Det var ett bra tag sedan som vi hade så här många ungdomar på en och samma gång faktiskt, säger Eva-Lena Rydkvist, hamnchef på Marstrand till P4 Göteborg

Från och med den 13 juni har det varit fritt fram för symtomfria svenskar att resa fritt inom Sverige. Att restriktionerna hävts börjar nu märkas på bland annat Marstrand där seglingseventet ”Match Cup Sweden” inleddes under onsdagen. 

– Det var ett bra tag sedan som vi hade så här många ungdomar på en och samma gång faktiskt. Vi uppskattar att det varit ett 500-tal ungdomar som tog sig till Marstand under gårdagen (onsdagen) för att festa, säger Eva-Lena Rydkvist, Hamnchef på Marstrand till P4 Göteborg som besökt semesterorten. 

Ingen möjlighet att få isär ungdomarna 

Samtidigt står beslutet om folksamlingar på max 50 personer fast.

– Flertalet båtar har haft ett antal fler än vad båtarna är byggda för och det är inga sällskap utan annat som drar. Det är jag helt övertygad om. Men vi har inte möjlighet att skicka i väg någon mitt i natten eller gå ombord och få isär dem. Det är som det är, säger Eva-Lena Rydkvist.

Hamnchefen säger vidare att det varit stökigt hela natten, fram till runt halv sex på morgonen. Även om man varit förberedda på ett ökat antal besökare kommer man nu att lägga in ytterligare resurser. 

– Inför den här kvällen och resterande kvällar den här veckan har vi toppat upp med ytterligare ordningsvakter och polisen är välinformerad om hur natten varit och hur den förlöpte. Så vi hoppas på lite stöd därifrån. 

TV: Så slår coronakrisen mot turismen i Bohuslän

Semesterparadiset är beroende av turismen.