Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pepparspray användes mot demonstranter på Landvetter

Över 100 personer demonstrerade på lördagen i ankomsthallen på Landvetter flygplats – inför ett flyg som skulle till Turkiet.

Polis fanns på platsen och fick använda sig av pepparspray för att lugna ner några av demonstranterna.

– Vi fick använda spray mot några som försökte ta sig igenom avspärrningarna, sa Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 15-tiden samlades ett hundratal personer, som demonstrerade mot Turkiets offensiv i Turkiet, i Landvetter flygplats ankomsthall.

– Det är cirka 100-150 personer som samlats i terminalen. Flygplatsen och polisen har haft en dialog med dem, sa Ellen Laurin, presstalesperson på Swedavia.

Enligt GP hade polis genom att ställa sig på rad spärrat av så att demonstranterna inte skulle kunna ta sig djupare in i flygplatsen och fram till säkerhetskontrollerna.

Polis använde pepparspray

Enligt polisen, som larmades till flygplatsen vid 14.50-tiden, var situationen på platsen under kontroll.

– Det har varit lite stökigt, men det har lugnat ner sig nu, sa Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt polisen användes pepparspray.

– Vi fick använda pepparspray mot några som försökte ta sig igenom avspärrningarna, säger Löfstrand.

Strax efter klockan 18 avgick ett flyg till Istanbul i Turkiet med Turkish Airlines.

– De checkar in för den avgången just nu. I nuläget kan den gå som planerat. Ingen övrig flygtrafik har påverkats, sa Ellen Laurin, presstalesperson på Swedavia, vid 17-tiden.

Enligt GP kommer en anmälan om våldsamt upplopp och brott mot ordningslagen att upprättas.

Vid 18.20-tiden hade polisen börjat avsluta sin insats på platsen.