Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hundfestens vinnare: Firar med champagne

Full utdelning. Eva och Håkan Eiserman firade med champagne efter att båda deras coton de tulear-hundar utsetts till vinnare. Åtta månader gamla Tuula vann i valpklassen och fyraåriga Mini Me i öppna klassen. Foto: Anders Ylander
Doris är en old english sheepdog som, trots sin storlek, bara är åtta månader. Hon utsågs till bästa valp i sin ras. Matte Lena Johansen, 53, från Strömstad är inte förvånad: "Det var enligt förväntan." Foto: Anders Ylander
Cooper är en chinese crested dog på sju månader som är van att ställas ut. "Vi åker nästan på alla utställningar vi kan hitta", säger matte Rebecca Nordahl, 27, från Helsingborg. Foto: Anders Ylander
Lena Larsman, 65, från Land- vetter pysslar om väninnans tibetanska terrier Trixie, 9: "Hon är en storvinnare som verkligen trivs med att bli sedd - lite som en filmstjärna." Foto: Anders Ylander
Janes Erijstad, 40, från Stavanger med sin corgin Bronn. Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. 6 000 personer och minst lika många fyrfota vänner gästade Nordens största hundevenemang My Dog på Svenska Mässan.

Eva och Håkan Eiserman från Uppsala fick full pott direkt.

- Vi vann med båda hundarna, så nu firar vi med champagne, säger Håkan Eiserman, 51.

På Nordens största hundevenemang My Dog i Svenska Mässan kommer hundratals hundraser tävla och genomföra uppvisningar under de kommande dagarna.

Coton de tulear-hundarna Mini Me, fyra år, och Tuula, åtta månader, kunde knappast ha inlett tävlingarna bättre - båda utsågs till bäst i rasen i sina respektive klasser.

- Det finns egentligen inga hemligheter bakom en vinnarhund - det handlar om att domaren måste gilla hunden. I morgon kan det gå tvärtom, säger Mini Mes och Tuulas husse Håkan Eiserman.

Han och hustrun Eva, 52, gästar evenemanget för tredje året i rad.

- Det börjar bli lite av en tradition. Vi kommer hit med trevligt sällskap och bor på hotell - så det handlar inte bara om utställningen, säger Eva.

"Jättebra känsla"

Tommy von Brömssen är affärsansvarig för My Dog - och han är nöjd efter inledningsdagen.

- Känslan är jättebra. Allt har flutit på smidigt vad gäller själva tävlandet - och det är ju levande varelser vi har att göra med så man kan ju inte förutse allting, säger han.

Ungefär 6 000 personer gästade evenemanget - och det kan vara ett besöksrekord på gång.

- Vi hade fler besökare jämfört med förra året, men det kan också bero på att första dagen var en fredag i fjol.