Efter bara tre veckor som narkotika- och vapenhund har Arnold letat rätt på flera tjuvar och stora mängder narkotika. Foto: PRIVATEfter bara tre veckor som narkotika- och vapenhund har Arnold letat rätt på flera tjuvar och stora mängder narkotika. Foto: PRIVAT
Efter bara tre veckor som narkotika- och vapenhund har Arnold letat rätt på flera tjuvar och stora mängder narkotika. Foto: PRIVAT
Det var inte alla som trodde på Arnold – men nu tar han revansch. Foto: PRIVATDet var inte alla som trodde på Arnold – men nu tar han revansch. Foto: PRIVAT
Det var inte alla som trodde på Arnold – men nu tar han revansch.  Foto: PRIVAT

Hundens rekordstart – hyllas av poliskolleger

Publicerad

Polishunden Arnold och hans hundförare är ett riktigt drömteam. 

Efter bara tre veckor som narkotika- och vapenhund har Arnold letat rätt på flera tjuvar och stora mängder narkotika.

– Det har funnits vissa tvivelaktigheter med Arnold innan, så jag känner en jädra revansch över att ha fått det att funka, säger Arnolds hundförare

När norska polisen testade Arnold visade sig han inte riktigt hålla måttet. Han var för ung och lite omogen blev slutsatsen.

Tillslut hamnade han dock hos en hundförare i Göteborg – och tur är det.

Tillsammans har de blivit ett team att räkna med och efter två år i yttre tjänst var det dags att vidareutbilda sig.

För tre veckor sedan blev Arnold utbildad narkotika- och vapenhund och förödelsen för Göteborgs kriminella är ett faktum. 

– Det får man kalla en bra start, säger hundföraren. 

 

LÄS OCKSÅ: Heroiske Herman är årets polishund 

 

Stora mängder narkotika

En bra start i det här fallet innebär att: Två dieseltjuvar åkte fast, en inbrottstjuv som försökte lägga benen på ryggen blev infångad, och efter flera villainbrott i Torslanda tog Arnold två av gärningsmännen på bar gärning. Och narkotika har hittats, stora mängder narkotika. Allt under bara tre veckor. 

– Han har verkligen hittat sin nisch. Det krävs ett bra samarbete att han litar på mig och jag på honom, säger hundföraren.Foto: PRIVAT

 

– Det är en förundersökning som pågår så jag kan inte gå in på exakt hur mycket men det är en ansenlig mängd. Det är ingen som har droppat en liten "maja-grej" utan ett större parti, säger hundföraren.

 

LÄS OCKSÅ: Här får polishunden napp – av Melwin, 3 

 

Det är inte bara ett, utan två större partier narkotika som Arnold har lyckats nosa upp. Veckorna före och efter påsk är något av ett rekord.

– Han har verkligen hittat sin nisch. Det krävs ett bra samarbete, att han litar på mig och jag på honom, säger hundföraren. 

Firar med brandslangar

Hur firar man då denna dröminledning från teamet?

– Det är något så tråkigt som brandslangar. Avklippta brandslangar som är ungefär en halvmeter långa. Det älskar hundarna. Arnold har även en del bollar han leker med, säger hundföraren. 

Då vägen till framgång för teamet ha varit långt ifrån rak och slät, så känns det enligt henne extra bra att få den här inledningen efter utbildningen i sök efter narkotika och vapen. 

– Det har funnits vissa tvivelaktigheter med Arnold innan, så jag känner en jädra revansch över att ha fått det att funka, säger hon. 

Avklippta brandslangar, drygt en halvmeter långa är bland det bästa Arnold vet. Foto: PRIVAT

 

Hundföraren har fått mycket beröm från kollegerna i regionen efter hennes och Arnolds insatser.

– Jag fick så mycket glada tillrop med sms och grejer igår, även nu på morgonen, från kollegerna här i Göteborg, säger hon.

Tanken är nu att sätta Arnolds, och även hennes, driv till stor nytta i flera år framöver.

– Det är säkert minst fyra år till vi har på oss. Det här är bara början, säger hundföraren. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER