Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hunden räddade Irenes liv: ”Hade inte överlevt annars”

Irene Karlsson, 61, märkte inte hur illa skadad hon var förrän hon såg skelettet i sitt eget knä. Hon tror att hunden Sindy var den som räddade henne från att bli överkörd.Foto: Privat
Labradoren Sindy är snart två år och såg till att matte Irene Karlsson tog sig hem med sitt skadade ben.Foto: Privat
”Hon är världens finaste, hon var väldigt lugn och hjälpte mig”, säger Irene Karlsson om labradoren Sindy.Foto: Privat

När Irene Karlsson, 61, promenerade i Göteborg ramlade hon i blixthalkan.

Hon menar att det var hennes labrador Sindy som räddade hennes liv.

– Utan den hunden hade jag inte levt. Sekunder senare kom bilar från båda håll, de hade aldrig kunnat stanna i tid, säger hon.

För ett par dagar sedan var Irene Karlsson, 61, ute på en promenad med sin hund Sindy. Hon var på väg uppför Fjällgatan mot Masthugget och såg inte blixthalkan framför henne. Plötsligt ramlar hon och halkar rakt ut på vägbanan.

– I full förskräckelse försökte jag ta mig upp men det gick inte. Jag hade hundens koppel i handen och lyckades dra mig i kopplet bort till trottoaren igen där Sindy stod. Sekunder senare kom bilar från båda håll, de hade aldrig hunnit stanna i tid, berättar Irene Karlsson.

Hon börjar blöda från knäet som tog emot hela smällen. I det andra benet är hon funktionsnedsatt. Det var inte förrän hon – med Sindys hjälp – hade tagit sig hela vägen hem som hon såg hur illa skadad hon var.

– Jag såg mitt eget skelett i knäet. Det var en väldigt hemsk upplevelse, jag var skärrad. Jag är själv sjuksköterska men jag var i chock, säger hon. 

Irene Karlsson, 61, menar att labradoren Sindy räddade henne från att bli överkörd.Foto: Privat

”Hade inte levt”

Efter fyra stygn i benet har hon börjat repa sig, men är blåslagen och har väldigt ont. Hon har tänkt mycket på vad som hade kunnat hända där på Fjällgatan.

– Utan den hunden hade jag inte levt för jag hade inte kunnat ta mig därifrån, jag var nästan i mitten av vägbanan. 

Hon är tacksam mot sin hund Sindy. Labradoren är nästan två år gammal och betedde sig enligt sin matte väldigt lugnt och sansat.

– Hon var helt underbar, en annan hund hade kanske sprungit efter mig eller blivit rädd men hon stod stadigt kvar så att jag kunde dra mig mot henne. Sen hjälpte hon mig hela vägen hem, jag tog stöd mot henne och hon gick så långsamt och försiktigt, säger Irene Karlsson. 

Här är Sveriges populäraste hundar

Dessa fyrbenta vänner har vi helst som husdjur.