Marie Carlsson hade åkt från Skåne med Bobo 6 år. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENMarie Carlsson hade åkt från Skåne med Bobo 6 år. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Marie Carlsson hade åkt från Skåne med Bobo 6 år. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Agneta Pethrus och hunden Konrad. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENAgneta Pethrus och hunden Konrad. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Agneta Pethrus och hunden Konrad. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Hundarna Marabou och Gaston var två av gästerna. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENHundarna Marabou och Gaston var två av gästerna. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Hundarna Marabou och Gaston var två av gästerna. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENFoto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
 Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
"Hundarna leker som bara den", säger Agneta Pethrus. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN"Hundarna leker som bara den", säger Agneta Pethrus. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
"Hundarna leker som bara den", säger Agneta Pethrus. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENFoto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
 Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Hunden Konrad älskar att bjuda in till fest. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENHunden Konrad älskar att bjuda in till fest. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Hunden Konrad älskar att bjuda in till fest. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Agneta Pethrus delar ut hundgodispåse till gästerna. Hundarna är ivriga i att få ta del av godispåsen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENAgneta Pethrus delar ut hundgodispåse till gästerna. Hundarna är ivriga i att få ta del av godispåsen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Agneta Pethrus delar ut hundgodispåse till gästerna. Hundarna är ivriga i att få ta del av godispåsen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Eva-Britta Johannesson var också på festen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENEva-Britta Johannesson var också på festen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Eva-Britta Johannesson var också på festen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Hunden Konrad älskar alla – bjöd på stor fest

Publicerad

Labradoren Konrad har många vänner och älskar att få bjuda in till fest.

Under lördagen fick han besök av 23 andra glada hundar som fick hjälpa honom att plundra julgranen, något som blivit en tradition.

– Hundarna leker som bara den, säger Konrads matte Agneta Pethrus.

Under lördagen var det återigen dags för julgransplundring hemma hos labradoren Konrad utanför Kungsbacka. 

Första gången Konrad bjöd in till vinterfest var 2015 och traditionen har hållit i sig. I år blev det 23 hundar och 33 tvåbenta gäster.

– Det var alla Konrads vänner på hans Facebooksida som var inbjudna. Det var väl runt 50 som var anmälda. Men det är sjukdomar och löptider, så det blir alltid så, säger Agneta Pethrus, Konrads matte.

Konrad har haft flera kalas de senaste åren, det brukar bli ett sommarkalas och ett vinterkalas, berättar Agneta. 

Granen kläddes med morötter

Under lördagen är julgranen i trädgården är klädd med morötter och hundarna släpps lösa i den inhägnade trädgården.

– Granen är det första hundarna springer och kissar på. Sen äter de upp morötterna. De har jätteroligt. Hundarna leker som bara den, medan vi tvåbeningar äter tillsammans, berättar Agneta.

Konrad är populär bland sina vänner. Alla som är vän med Konrad på Facebook bjuds in till festerna. På vintern brukar det vara lite färre deltagare och främst personer som bor i närheten.

"Han är oerhört glad och social"

Men på sommaren kommer det folk från hela Sverige. Då brukar det vara upp mot hundra härliga hundar som får röja loss tillsammans med Konrad.

– Han är oerhört glad och social. Labradorer är ju det, säger Agneta.

Och det är inte svårt att förstå att Konrad älskar att festa loss med sina vänner.

– Det räcker att titta på honom. Han har öronen bakåt och är bara så glad. Det är lycka i hans kropp. I alla hundars kroppar när de får springa lösa och leka. Det ger mig så mycket att få se alla de här glada hundarna. 

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER