Uppmärksamma resenärer förstod att hunden Doris saknade sin ägare på tåget och en polispatrull larmades till stationen. Doriskunde senare återförenas med sin ägare. Foto: PrivatUppmärksamma resenärer förstod att hunden Doris saknade sin ägare på tåget och en polispatrull larmades till stationen. Doriskunde senare återförenas med sin ägare. Foto: Privat
Uppmärksamma resenärer förstod att hunden Doris saknade sin ägare på tåget och en polispatrull larmades till stationen. Doriskunde senare återförenas med sin ägare. Foto: Privat
Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman

Hunden Doris tog tåget – helt ensam

Publicerad

Charmören Doris tog sig under fredagen en tågtur alldeles själv mellan Kungsbacka och Falkenberg.

Som tur är uppmärksammades energiknippet av både resenärer och personal ombord på tåget.

– Hon charmade nog alla passagerarna ombord, säger Christer Björk, stationsbefäl på Falkenbergspolisen.

Tiken Doris hittades ombord på ett tåg.

En polispatrull larmades då till järnvägsstationen i Falkenberg på grund av den fyrbenta fripassageraren ombord.

Doris ska ha smitit på i Kungsbacka, kan personalen ombord bekräfta till polisen.

Efter ett tag kom Doris ägare till polishuset i Falkenberg och kunde hämta upp henne för att tas hem igen.

"Hon sprang lös och där kom tåget"

Christer Björk, stationsbefäl vid Falkenbergspolisen kan bekräfta Doris upptåg under förmiddagen:

– Tåg-Doris, ja! Hon sprang lös och där kom tåget, så hon pep hon ombord, säger han.

Hans första möte med tiken var när hon transporterades till polisstationen där han tog hand om henne innan hennes ägare kom för att plocka upp henne efter händelsen.

Ägaren, som bor i Kungsbacka, hörde av sig så fort hunden saknades och polisen fick ett samtal att charmiga Doris var ombord på tåget som var på väg neråt i landet från Kungsbacka – och hon verkar inte ha gjort någon illa till mods.

– En sådan där lite hårig, pigg historia. Hon charmade nog alla passagerarna ombord, säger han.

Det var tågpersonalen som efter ett tag lade märke till att Doris sprang runt och inte satt hos någon, som larmade polisen.

Under en knapp timme färdades Doris från Kungsbacka till Falkenberg, för att alltså sedan hämtas upp av en orolig husse.

– Jag har aldrig varit med om en hund som har åkt tåg själv och jag har varit polis i snart 27 år, säger han och skrattar.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER