Hundägaren går fri efter attack mot pojke

Publicerad

GÖTEBORG. Rottweilern gick till attack mot den sexåriga pojken i Brunnsparken i Göteborg.

Det blir dock inget åtal för vare sig ägaren eller den man som var ute med hunden när den gav sig på pojken.

Enligt åklagare Lars Palm har varken hundägaren eller den man som var ute med hunden gjort sig skyldiga till brott.

- Jag har resonerat som så att det varit svårt att bevisa att de varit vållande eller oaktsamma, säger han.

Brottsutredningen efter hundattacken mot en sexårig i Brunnsparken i Göteborg början av oktober läggs ner.

Åklagaren Lars Palm har gjort bedömningen att det inte är bevisat att hundägaren eller den man som hade med sig rottweilern gjort sig skyldiga till något brottsligt

- Jag har resonerat som så att det varit svårt att bevisa att de varit vållande eller oaktsamma, säger han.

Inte aggressiv

Lars Palm berättar att det gjorts en mental validering av rottweilern och den visade inte på att hunden var skadad eller överdrivet aggressiv på något sätt.

- Hunden har inte varit så tränad utan haft ett valpigt sett. Undersökningen har visat att den har ett lekhumör som kan övergå till bitningar, säger han.

Var det ett lätt beslut att ta?

- Nej, det var inget lätt beslut. Men efter att ha övervägt alla omständigheter finner jag inte att det går att väcka åtal. Polisen har gjort en mycket bra utredning så jag har haft ett bra beslutsunderlag.

Drog omkull pojken

Det var den 8 oktober som den sexåriga pojken attackerades av rottweilern i Brunnsparken i Göteborg. Hunden drog ner pojken på marken och började slita i hans kläder. Tack vare att flera personer som var på platsen ingrep släppte hunden tillslut sitt grepp. Den man som var ute med hunden lämnade sedan platsen men kunde snabbt identifieras. Det visade sig att hunden tillhörde en bekant till honom. Den lille pojken klarade sig lyckligtvis med lindriga skador.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER