Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundägare varnas för preparerade köttbullar

Hundägare i Vänersborg varnas för preparerade köttbullar
Foto: Shutterstock
Köttbullar preparerade med okända tabletter har på kort tid hittats på två olika platser i centrala Vänersborg. Det ena fyndet gjordes vid en hundrastgård.
Foto: / SCANDPHOTO
"Man bör vara extra vaksam," säger Henrik Karlsson, inre befäl vid polisen i Trollhättan.
Foto: Tomas Leprince

Köttbullar preparerade med okända tabletter har på kort tid hittats på två olika platser i centrala Vänersborg. Det ena fyndet gjordes vid en hundrastgård.

Och nu varnar polisen hundägare i staden.

– Man bör vara extra vaksam. Erfarenheten säger att det brukar komma ett par sådana här ärenden i följd, när de väl inträffar, säger Henrik Karlsson, inre befäl vid polisen i Trollhättan.

Under måndagen fick polisen in en anmälan om att åtta köttbullar, preparerade med okända tabletter, hittats i en hundrastgård i Vänersborg, vilket Ttela var först med att rapportera om.

Och på måndagskvällen kom ytterligare en anmälan in från en hundägare.

– Det är en person som har varit ute och rastat sin hund, och som sett att hunden börjar äta på en köttbulle. När ägaren tar ut den ur hundens mun får denne syn på en vit tablett av något slag, säger Karlsson.

Varnar hundägare

Polisen har upprättat två anmälningar med brottsrubriceringen förgörelse, men i nuläget finns ingen misstänkt.

– Tyvärr är utredningsläget dåligt. Det finns inga vittnesuppgifter att gå på och då är det svårutrett. Men om man vet något om vem som kan ligga bakom så ska man givetvis ta kontakt med polisen.

Henrik Karlsson vill varna hundägare och ber dem att vara extra uppmärksamma den närmsta tiden.

– Erfarenheten säger att det brukar komma ett par sådana här ärenden i följd, när de väl inträffar. Tyvärr är det så.

Att preparerad mat läggs ut för att förgifta hundar, hör beklagligen inte till ovanligheterna. Tidigare har GT bland annat rapporterat om köttbullar preparerade med skruvar och köttbitar dränkta i glykol.

– Det är svårt att veta vad som ligger bakom, vad motivet är. Det är inget jag vill spekulera i, säger Henrik Karlsson.