Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / BESTÄLLT JOBB:COPYRIGHT:HELSINGBORGS-BILD AB KVÄLL
 Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / BESTÄLLT JOBB:COPYRIGHT:HELSINGBORGS-BILD AB KVÄLL

Hund låg död i soptunna – hundvakten misstänkt

Publicerad

En hund har hittats död i en soptunna i Vara.

Hundägaren hade lämnat sin hund hos en hundvakt – men senare hävdade mannen som skulle passa hunden att den hade sprungit bort.

– Ägaren blev upprörd och orolig och letade i området – och ska då ha hittat sin hund död, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det var vid 14-tiden under torsdagen som anmälan kom in till polisen. Det var hundens ägare som själv slog larm.

– Vi fick veta att den här personen hade lämnat sin hund till en hundvakt, en man, som hade lovat att passa hunden, säger Ulla Brehm.

Det är oklart under hur lång tid mannen ska ha passat hunden.

– Men när ägaren då kommer tillbaka så säger hundvakten att hunden har sprungit bort.

Ägaren ska då ha blivit orolig och genast börjat leta i området. Det ska inte ha dröjt lång tid innan den hittades – död. Enligt NLT så var den döda hunden dumpad i en soptunna.

– Det är självklart en mycket ledsam händelse för hundägaren.

Oklar dödsorsak

Hundvakten har polisanmälts och misstänks för skadegörelse alternativt djurplågeri. Hundens dödsorsak är oklar och djuret kommer att obduceras hos en veterinär. Enligt Lidköpingspolisen så ska det inte ha funnits några synliga, yttre skador.

– Man vet ju inte hur hunden har dött, men inget talar ju just nu för att den ska ha dött av sig själv, säger Ulla Brehm och fortsätter:

– Nu ska vi vidta utredningsåtgärder och försöka reda ut vad det är som har hänt här.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER