Hovrätten sänkte dom i laptop-mordet

Publicerad
Uppdaterad
En 26-årig man blev i våras förföljd och ihjälstucken på öppen gata - för en laptop.
Hovrätten sänkte i dag tingsrättens dom, från sex till två års fängelse, för en av gärningsmännen.
Den andre fick sitt tioåriga fängelsestraff fastställt.
Det var i februari som den 26-årige webbdesignern skulle på födelsedagskalas i Bergsjön. På spårvagnen ska två män fått syn på honom, och bestämt sig för att stjäla den bärbara dator som 26-åringen hade med sig.
– Vi väntade på honom på festen, men han kom aldrig, berättade en nära vän till 26-åringen för GT.

Sprang iväg med datorn

Bara några hundra meter från festen, på Kvadrantgatan, har de två männen huggit ihjäl 26-åringen med en kniv, därefter springer de från platsen med hans dator.
Två dagar efter mordet kunde de två männen gripas, bland annat med hjälp av spårvagnens övervakningskamera, som fångat dem på bild minuter innan mordet.
Männen, en 23-åring från Bergsjön och en 28-åring från Skara, har båda en omfattande kriminell bakgrund.
I tingsrätten dömdes de till tio respektive sex års fängelse för mord. Klockan 14 i dag kom hovrättsdomarna mot de två männen.
En av dem, 23-åringen, fick sitt fängelsestraff sänkt från sex till två år. Han döms för rån, och inte grovt rån.
Den andre mannen dömdes för mordet och fick i dag sitt tioåriga fängelsestraff fastställt av hovrätten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER