Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotfulla ungdomsgänget: "Ge hit hunden, gubbjävel"

Hunden Mimmi var ute på promenad vid Skansen Kronan.
Foto: Privat
Natalie var hemma och var sjuk.
Foto: Privat
Natalie tillsammans med Mimmi.
Foto: Privat
Natalie vill nu varna andra hundägare.
Foto: Privat
Hunden Mimmi.

När Natalie, 32, från Göteborg var sjuk fick hennes pappa Michael gå ut med hunden Mimmi. 

När Michael på onsdagskvällen promenerade omkring i området vid Skansen Kronan blev han plötsligt hotad av ett gäng unga killar.

– De var extremt hotfulla och sa "ge hit hunden annars jävlar", säger Natalie.

Det var på onsdagskvällen runt 19-tiden som Natalies pappa Michael, 60, var ute och rastade hunden Mimmi vid området kring Skansen Kronan, eftersom Natalie var hemma och var sjuk.

– Där jag bor i Linné finns det inte så många områden att rasta hunden på förutom där och i Slottsskogen, säger Natalie.

Plötsligt dök ett gäng på 4-5 killar i 15-årsåldern upp framför Michael. Han uppfattade en av killarna i gruppen som ledande och det var också han som började hota Michael.

– Han sa "ge hit hunden gubbjävel" och min pappa är verkligen inte en person som tar skit så han sa "nej du får ingen hund". Då sa killen "ge hit hunden annars jävlar", berättar Natalie och fortsätter:

– Pappa sa till killen att han bråkar med fel person och sa "Du rör inte den här hunden, det ska du ha jävligt klart för dig."

"Jag är livrädd"

Trots att Michael stod på sig blev killarna mer hotfulla och började gå fram mot honom. Han sa åt ungdomarna att de skulle passa sig och gick sedan raskt därifrån.

– Han var jätterädd och skakig när han kom hem. Men han kände att han inte kunde visa att han var rädd för att de hade tagit hunden då. De var extremt hotfulla mot honom, säger Natalie.

Trots att Natalies pappa Michael är bredaxlad och 190 centimeter lång tvekade inte gänget att ge sig på honom.

– Pappa ser ut som en viking. Om han blev rädd finns det en anledning att vara rädd. Han är van att stå på sig men i den situationen blev det obehagligt, säger Natalie och fortsätter:

– Hade det varit någon annan än min pappa kanske de hade hoppat på den. Det var stora tonåringar, flera stycken killar i 15-årsåldern. De hade egentligen kunnat övermanna vem som helst. Jag är livrädd nu, för det är jag och min tolvåriga son som går ut med hunden. 

Vill varna andra hundägare

Nu vill Natalie varna andra och uppmanar hundägare i området kring Linné att vara vaksamma om de går ensamma med sina hundar på folktomma platser på kvällen.

– Jag tycker det är jätteviktigt att den här informationen kommer ut till de som bor i området som har hund. De här killarna var väldigt hotfulla och var tydliga med att de skulle ha hunden.

Hon berättar också det hänt att hundägare har blivit av med sina hundar efter att de stulits utanför butiker i området.

– I våras fanns det lappar upphängda om att man inte skulle lämna hundar utanför affärer eftersom det fanns en risk att de blev stulna. Jag tycker det är jätteobehagligt, säger Natalie.

Natalie säger att de inte polisanmält händelsen eftersom hennes pappa bor utomlands och att det hade blivit för omständligt eftersom han snart ska åka hem.


 Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.