Hotade boende med yxa – greps av polis

Publicerad

Polis larmades under natten mot torsdagen till en bostad i Svenljunga kommun. En man med yxa och vapen ska där ha hotat att döda andra i bostaden. Han ska även ha slagit sönder inredning i bostaden.

Mannen greps av polis.

Det var vid tretiden under natten mot torsdagen som polisen larmades till bostaden. En man ska enligt polisen ha uppträtt hotfullt mot de tre personer som vistats i bostaden. 

En person lyckades fly och larma polisen. Enligt de första uppgifterna till polisen ska mannen ha varit beväpnad med yxa och vapen och hotar att döda de som befinner sig i bostaden.

Vapenliknande föremål

När polisen anländer grips den hotfulle mannen. På platsen hittar polisen även ett vapenliknande föremål som visar sig vara en kopia av ett vapen.

Mannen misstänks nu för olaga hot, skadegörelse och misshandel.

– Det är en av personerna som har utsatt för våld, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Enligt polisen ska det inte röra sig om några allvarliga skador.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER