Hunden Duke njuter som ambassadör för nya lyxiga hundsvitenHunden Duke njuter som ambassadör för nya lyxiga hundsviten

Hunden Duke njuter som ambassadör för nya lyxiga hundsviten

Hunden Duke och Elin Åström.Hunden Duke och Elin Åström.

Hunden Duke och Elin Åström.

Hotell Pigalles udda lyxsatsning för hundar

Publicerad

Hotell Pigalle har genomfört en satsning som sticker ut.

Nu kan du uppleva lyx på hotell för dig själv - och din hund.

Den påkostade rummet för människans bästa vän har fått en mystisk ambassadör i hunden Duke som flytt döden två gånger om på Irland.

– Han älskar den lyxiga sviten efter att ha sovit på hårda betonggolv hela livet, säger Elin Åström som äger hunden Duke.

I sviten finns allt från köksmästarens hemlagade godis till en handgjord designsäng för den lyckliga hunden. Att ta med en vovve kostar 395 koronor utöver priset för hotellgästens vistelse.

– Vi försöker skapa upplevelser som sticker ut, säger Jimmy Olsson som är hotellchef.

Tanken är att ta lyxen för hunden till nästa nivå. När hotellet i december efterlyste den hund som skulle vara ansiktet utåt för hotellet under hela 2016, fick man in över 2000 intresseanmälningar. Från det enorma urvalet utsågs till slut Duke, en hund med ett ovanligt liv bakom sig.

– Han kommer från Irland från början. Deras hantering av djur håller inte samma standard som här i Sverige. Det kunde ha kunde ha slutat illa, säger Elin Åström.

– Dukes speciella utseende och ovanliga bakgrund passar oss perfekt, säger hotellchefen.

Flydde från döden till lyxen

Elin Åström berättar om hur hon kom i kontakt med ett räddningshem som fått in en hund som verkade speciell.

– Det jag vet är att Duke vid två tillfällen flydde från att avlivas. Det är ett stort steg från att dödas två gånger om till livet Duke får nu, säger ägaren Elin Åström.

Njuter av livet

Ingen vet exakt gammal Duke är eller vad djuret har upplevt. Men det är tydligt att hunden inte längtar tillbaka till livet på Irland. Tvärtom verkar lyxlivet passa perfekt.

– Han är den väderskyggaste och mest soffälskande av mina hundar. Lyxlivet är inte alls hans miljö från början, snarare hårt betonggolv och 50 andra hundar runt. Han verkar färdig med sitt tidigare liv, säger Elin.

Den nya hundsviten lanseras på hotell Pigalle under januari.

Jonas Pettersson
Jonas Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER