Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotell Pigalles udda lyxsatsning för hundar

<p>Hunden Duke njuter som ambassadör för nya lyxiga hundsviten</p>
<p>Hunden Duke och Elin Åström.<br></p>

Hotell Pigalle har genomfört en satsning som sticker ut.

Nu kan du uppleva lyx på hotell för dig själv - och din hund.

Den påkostade rummet för människans bästa vän har fått en mystisk ambassadör i hunden Duke som flytt döden två gånger om på Irland.

– Han älskar den lyxiga sviten efter att ha sovit på hårda betonggolv hela livet, säger Elin Åström som äger hunden Duke.

I sviten finns allt från köksmästarens hemlagade godis till en handgjord designsäng för den lyckliga hunden. Att ta med en vovve kostar 395 koronor utöver priset för hotellgästens vistelse.

– Vi försöker skapa upplevelser som sticker ut, säger Jimmy Olsson som är hotellchef.

Tanken är att ta lyxen för hunden till nästa nivå. När hotellet i december efterlyste den hund som skulle vara ansiktet utåt för hotellet under hela 2016, fick man in över 2000 intresseanmälningar. Från det enorma urvalet utsågs till slut Duke, en hund med ett ovanligt liv bakom sig.

– Han kommer från Irland från början. Deras hantering av djur håller inte samma standard som här i Sverige. Det kunde ha kunde ha slutat illa, säger Elin Åström.

– Dukes speciella utseende och ovanliga bakgrund passar oss perfekt, säger hotellchefen.

Flydde från döden till lyxen

Elin Åström berättar om hur hon kom i kontakt med ett räddningshem som fått in en hund som verkade speciell.

– Det jag vet är att Duke vid två tillfällen flydde från att avlivas. Det är ett stort steg från att dödas två gånger om till livet Duke får nu, säger ägaren Elin Åström.

Njuter av livet

Ingen vet exakt gammal Duke är eller vad djuret har upplevt. Men det är tydligt att hunden inte längtar tillbaka till livet på Irland. Tvärtom verkar lyxlivet passa perfekt.

– Han är den väderskyggaste och mest soffälskande av mina hundar. Lyxlivet är inte alls hans miljö från början, snarare hårt betonggolv och 50 andra hundar runt. Han verkar färdig med sitt tidigare liv, säger Elin.

Den nya hundsviten lanseras på hotell Pigalle under januari.