Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotbild mot misstänkt 21-åring i Gabriel-fallet

MÖRDADES. Gabirel Holmdahl, 20, hittades död flera veckor efter försvinnandes i augusti. En av de misstänkta i fallet är släppt på fri fot - och uppges nu ha en hotbild över sig.

Den 21-årige mannen är misstänkt för medhjälp till mordet på Gabriel Holmdahl, 20, i Lidköping.

Han är försatt på fri fot - och enligt advokaten finns en hotbild mot mannen.

En 22-årig man sitter häktad för mordet på Gabriel Holmdahl, 20, i Lidköping. 22-åringens kamrat, en 21-åring, begärdes häktad för mord alternativt medhjälp till mord, men Skaraborgs tingsrätt släppte 21-åringen fri.

GT skrev i samband med häktningsförhandlingen i fredags att bevisen inte var tillräckligt starka för att 21-åringen skulle vara fortsatt frihetsberövad.

Beslutet ska nu överklagas till hovrätten, skriver Nlt.

– Jag anser att det finns sannolika skäl till misstanke mot honom om medhjälp till mord den 14 augusti, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Nlt.

"Allvarlig hotbild"

21-åringens advokat berättar för Nlt att det finns en hotbild mot mannen.

– Det finns en allvarlig hotbild mot honom. Jag har rekommenderat honom att hålla sig undan nu när han är på fri fot, säger Staffan Uvabeck till Nlt.

Vad hotbilden består av kommenterar han inte.

– Det kan jag inte gå in på, säger Staffan Uvabeck till Nlt.

GT har i en rad artiklar skrivit om småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20, som den 14 augusti försvann spårlöst. Polis, anhöriga och Missing people sökte intensivt efter Gabriel Holmdahl, som till slut hittades död nästan en månad efter försvinnandet. I samband med obduktionen fattades misstankar om att han mördats, och en förundersökning om mord inleddes.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!