MÖRDADES. Gabirel Holmdahl, 20, hittades död flera veckor efter försvinnandes i augusti. En av de misstänkta i fallet är släppt på fri fot - och uppges nu ha en hotbild över sig.
MÖRDADES. Gabirel Holmdahl, 20, hittades död flera veckor efter försvinnandes i augusti. En av de misstänkta i fallet är släppt på fri fot - och uppges nu ha en hotbild över sig.

Hotbild mot misstänkt 21-åring i Gabriel-fallet

Publicerad

Den 21-årige mannen är misstänkt för medhjälp till mordet på Gabriel Holmdahl, 20, i Lidköping.

Han är försatt på fri fot - och enligt advokaten finns en hotbild mot mannen.

En 22-årig man sitter häktad för mordet på Gabriel Holmdahl, 20, i Lidköping. 22-åringens kamrat, en 21-åring, begärdes häktad för mord alternativt medhjälp till mord, men Skaraborgs tingsrätt släppte 21-åringen fri.

GT skrev i samband med häktningsförhandlingen i fredags att bevisen inte var tillräckligt starka för att 21-åringen skulle vara fortsatt frihetsberövad.

Beslutet ska nu överklagas till hovrätten, skriver Nlt.

– Jag anser att det finns sannolika skäl till misstanke mot honom om medhjälp till mord den 14 augusti, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Nlt.

"Allvarlig hotbild"

21-åringens advokat berättar för Nlt att det finns en hotbild mot mannen.

– Det finns en allvarlig hotbild mot honom. Jag har rekommenderat honom att hålla sig undan nu när han är på fri fot, säger Staffan Uvabeck till Nlt.

Vad hotbilden består av kommenterar han inte.

– Det kan jag inte gå in på, säger Staffan Uvabeck till Nlt.

GT har i en rad artiklar skrivit om småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20, som den 14 augusti försvann spårlöst. Polis, anhöriga och Missing people sökte intensivt efter Gabriel Holmdahl, som till slut hittades död nästan en månad efter försvinnandet. I samband med obduktionen fattades misstankar om att han mördats, och en förundersökning om mord inleddes.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER