Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotade sin sambo till livet – med en yxa

Mannen har begärs häktad vid tingsrätten. Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN

En man stormade in hos några bekanta där sambon var på besök.

Med en yxa i handen hotade han sin sambo till livet.

Nu döms den 40-åriga mannen till nio månaders fängelse och han får betala 15 000 kronor i skadestånd, skriver Värmlands Folkblad.

Det var i juli som den 40-åriga mannen, tämligen berusad, stormade in hos några bekanta där han hade sin sambo som var på besök. Mannen kom dock inte tomhänt.

I sin hand hade han en yxa som han höjde samtidigt som han hotade sin sambo till livet. Han hotade bland annat att han skulle sätta yxan i hennes pannben om hon inte följde med.

När kvinnan sedan gick hem var mannen i hemmet och han var fortfarande mycket upprörd. Han gjorde sönder hennes mobiltelefon och det ledde till att kvinnan gick tillbaka till sina bekanta.

Kan inte förklara yxan

Mannen följde efter och när han knackade på hos dem så ringde de polisen. Mannen har inte kunnat ge något bra svar till varför han hade med sig yxan. I tingsrätten säger mannen att det kan ha varit så att han lånade den och tänkte lämna tillbaka den, skriver VF.

Tingsrätten anser däremot att mannen uttryckligen hotat kvinnan till livet och samtidigt har han förstärkt hotet genom att ha en yxa i handen.

Han döms i tingsrätten till nio månaders fängelse för grovt olaga hot. Han får även betala skadestånd på 15 000 kronor till kvinnan.