Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hoppla, här är det en riktig succé-show

Vad är det bästa med Gothenburg Horse Show?
Linda Örn, 44, Gymägare, Vallda och Linnea Carlsson, 8, Studerande, Vallda:
''Det roligaste hittills har varit GP-ponnyn. De är så otroligt duktiga och det var väldigt spännande. Sedan finns det massor att göra för folk i alla åldrar.
Foto: Robin Aron
Marie Westerlund, 50, Växtodlare, Vislanda och Ida Westerlund, 23, Studerande, Vislanda:
''Stämningen på läktaren är helt otrolig. Sedan är all form av hoppning kul att se. Man blir extra imponerad av de yngre ryttarna i Young Rider och GP-ponnyn. De är otroligt duktiga.
Foto: Robin Aron
Simon Schmidbauer, 24, Läkare, Lund och Hanna Kulstad, 24, Studerande, Hörby:
''Det bästa är nog blandningen av bra tävlingar, show och mässan. Även om man kanske inte kan så mycket om hästar så kan man ha kul här. Det har överraskat positivt.
Foto: Robin Aron
Peter Herzig, 40, IT-arbetare, Skövde och Heidi Herzig, 3, Dagis, Skövde:
''Det är ett fantastiskt tillfälle för att träffas och umgås med vänner. I år var det extra kul när sonen red i GP-ponnyn och slutade sexa. Så det var kul att vara här och få stötta honom.
Foto: Robin Aron
Anna Hallström, 40, Butikschef, Ytterby och Agnes Hallström, 9, Studerande, Ytterby:
''GP-ponnyn har varit klart bäst, men all hoppning är rolig. Agnes lever för hästarna och har varit här varje dag hittills. För henne är det här absolut årets stora höjdpunkt.
Foto: Robin Aron
Eskil Persson, 53, och Stina Molin, 19, Hästskötare, Jonsered:
''Mounted Games har varit roligast hittills - men annars är det en härlig stämning och det finns något för alla. Man behöver inte vara hästfanatiker för att trivas här.
Foto: Robin Aron
Jan Berg, 76, Pensionär, Göteborg:
''De stora tävlingarna är det man ser fram emot mest. Sedan är det en fantastisk stämning hela tiden och många verkar trivas. Jag har varit här i många år och det är alltid bra.
Foto: Robin Aron
"Det är lika fantastiskt varje år att komma hit. Alla har roligt och det är verkligen en otrolig stämning här", säger publikfavoriten och världsstjärnan Malin Baryard Johnsson. Foto: Petter Arvidson
1 / 8

Gothenburg Horse Show står för ytterligare ett succéår.

Hästtävlingarna är lika välbesökta som vanligt – och inte bara besökarna, utan även ryttarna, njuter av stämningen.

– Det är helt fantastiskt, säger världsstjärnan Malin Baryard Johnsson.

För 39:e gången i ordningen arrangeras Gothenburg Horse Show – och precis som vanligt så är hästtävlingarna en enda stor publiksuccé.

Under totalt fem dagar vallfärdar ridsportintresserade människor till Scandinavium får att ta del av stämningen, se tävlingar i världsklass – och gå på mässan.

– Det är ett fantastiskt evenemang på alla sätt och vis för oss som är hästintresserade. Framför allt stämningen och hur otroligt bra den är – det njuter man verkligen av, säger Marie Westerlund, som åkt hit från småländska Vislanda.

Fullt av människor

Både inne i tävlingsarenan och på mässan är det fullt av människor – och de flesta verkar tillfreds med tillvaron.

– Ja, det är suveränt. Det bästa tycker jag är att man inte behöver vara en hästfantast för att trivas här, menar besökaren Eskil Persson.

Det är dock inte bara publiken som njuter av succétillställningen – även ryttarna passar på att ta in atmosfären.

– Det är lika fantastiskt varje år att komma hit. Alla har roligt och det är verkligen en otrolig stämning här, säger publikfavoriten och världsstjärnan Malin Baryard Johnsson.