Hon tar över – som Volvos nya ansikte

Emma Green blir det ett av de nya ansiktena utåt i Volvos kommande reklamfilm.
Foto: Robin Aron
Regnbågsnaglarna blev mycket uppmärksammade under höjdhoppskvalet i VM 2013.
Foto: Joel Marklund
Zlatan i sin den första Volvoreklamen signerad Made by Sweden och reklambyrån Forsman & Bodenfors.
Foto: Volvo

När Zlatan sa "Jag vill leva, jag vill dö. I Sverige" blev Volvos reklamfilm en succé.
Uppföljaren frontades av Robyn – nu är det de regnbågsfärgade naglarnas kvinna som kommer att synas i rutan.
Emma Green blir Volvos nya ansikte, avslöjar Göteborg-Posten.

Höjdhopparen Emma Green tog ställning mot de ryska antigaylagarna genom att måla naglarna i regnbågens färger under friidrotts-VM i Moskva förra året. Detta är anledningen till att hon nu är en av personerna i Volvos nya reklamfilm, skriver GP.

– Just det ställningstagandet tog Emma till den här reklamfilmen, säger Fredrik Jansson till tidningen, som fanns på plats under inspelningen.

Fredrik Jansson utgör tillsammans med Andreas Malm och Staffan Lamm den trio som står bakom Made by Sweden – reklamen som blivit en följetong av vacker estetik och storstjärnor som kör Volvo.

När GP är med vid inspelningen står Emma Green vid en röd sjöbod i regnrock. Hon tittar upp mot himlen och när regissören säger "kör":

– Jag kunde inte tacka nej... att få chansen att visa vem jag är, vad jag står för, mina värderingar. Det står högre än prestation. Anledningen till att jag står just här är för att jag uttryckt en åsikt.

Röda naglar

GP skriver att även Börje Salming kommer att synas i den nya filmen, uppe i ett snöigt Kiruna. Två ytterligare kända nunor kommer att synas, eller kanske tre, men dessa är ännu inte avslöjade.
Och att Emma Green nu kan ställa sig jämte de två tidigare storstjärnor som fått vara ansiktet utåt för Torslandajätten, tar hon med ödmjukhet.

– Jag ser inte att jag jämför mig med Zlatan eller Robyn – utan är bara glad att jag fick vara en del av det här, säger hon till GP.
I filmen är de regnbågsfärgade naglarna utbytta, nagellacket är rött.