Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon säljer använda
trosor på nätet

SäLJER SINA TROSOR. Sanna Rough från Mariestad tar 300 kronor i betalt när hon säljer sina använda trosor över internet. "Det är ganska många tjejer som säljer, det är lätta pengar", säger hon.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Det japanska fenomenet "Burusera" - kvinnor som säljer sina använda trosor - sprids nu i Sverige.

Expressens granskning visar att över 100 västsvenska kvinnor och unga tjejer säljer sina begagnade underkläder på internet.

- Det är män som har en sexuell fetisch för använda underkläder som är mina kunder, säger Sanna Rough.

Kvinna, Göteborg

"Jag vill vara en del av din fantasi", skriver kvinnan som säljer sina trosor för 200 kronor. Kunden kan få en text om när trosorna användes, vem hon träffade och vad hon i övrigt hade på sig.

I Japan har försäljningen av använda underkläder pågått i årtionden, bland annat kan man där köpa begagnade trosor i olika automater. Expressens granskning visar att begagnade trosor nu även säljs i Sverige.

En majoritet av de kvinnor som säljer sina trosor gör det anonymt och tjänar mindre summor via annonser på nätet. Ofta erbjuder tjejerna i annonsen att ha på sig trosorna precis så länge som köparen vill.

Vill slå sig fram inom porr

En av dem som öppet säljer sina använda trosor är Sanna Rough som flyttat till Göteborg för att slå sig fram inom porrindustrin. Sanna Roughs köpare är enligt hennes uppfattning framför allt män i 30-50-årsåldern.

- Ofta vill männen att jag ska onanera i trosorna innan jag skickar dem, men vad de gör med dem sen bryr jag mig inte om, säger hon.

Men försäljningen har en baksida - det kan leda till beroende hos köparna och förknippas med skam, enligt Sune Innala, doktor i psykologi vid Göteborgs universitet.

- Det här har blivit business. Men tjejerna berättar nog inte för bekantskapskretsen vad de håller på med, säger han.

Expressens medicinreporter Anna Bäsén, som är en av författarna till boken "Pervers?: Om sex utöver det vanliga", säger att man inte oreflekterat bör fördöma vare sig trosköpare eller säljare. Trosfetischen är en av de vanligaste, menar hon. Men det kan finnas problem.

Kan uppstå problem

- Det skulle kunna vara en ingång till att sälja sex, men det känner jag inte till några exempel på. För männen kan det uppstå problem om det urartar i ett missbruk, att de lägger för mycket pengar på det, säger Anna Bäsén.

Här är tjejerna som säljer BEGAGNADE UNDERKLÄDER

Tjej, 21 år,

Karlstad

Den här tjejen beskriver sig som ung och "tänder på att just DU har använt mina trosor". Att köpa ett par av henne kostar 250 kronor.

Kvinna, 27 år,

Västra Götalan

Från 300 kronor och uppåt säljer kvinnan sina använda trosor. "Mina trosor kommer få dig att komma hårdare än någonsin", skriver hon.

Tjej, 18 år,

Göteborg

Tjejen beskriver sig som en "18-årig brunett med goa former" och säljer sina använda trosor för 400 kronor. Hon hänvisar även till sin blogg .

Tjej,

Borås

"Jag säljer lättklädda nakenbilder och även använda underkläder. Allt för att du ska kunna fantisera med bild och doft! :)" skriver tjejen i sin annons.

Kvinna,

Västra Götaland

Priset är 250 kronor och trosorna finns mest i svart. Den som är intresserad kan av kvinnan köpa boxers i bomull, hipsters/hotpants som är helsvarta eller svarta med rosa spetsdetaljer, eller "vanliga trosor" som är blåvitrandiga eller grönmönstrade med spetskant. "Du får välja själv vilka du vill ha, hur länge jag ska ha dem på mig och så vidare", skriver hon.

Kvinna, 22 år,

Jönköping

För 250 kronor (inklusive frakt) säljer kvinnan sina använda trosor.

"Blir så kåt av tanken att just du vill ha mina sexiga trosor som jag haft på mig :)", skriver hon i annonsen.

Köparen kan välja mellan vanliga, string, g-string, hipster och hotpants. Hon säljer även behå, stayups och strumpbyxor.

Kvinna, 30 år,

Västra Götaland

"Jag erbjuder dig mina trosor eller behåar till dina sexuella fantasier/samling", skriver kvinnan i annonsen.

Hon beskriver sig själv som en fräsch sjuksköterska "är 176 centimeter lång och ståtlig med 80 DD-kupa". Trosorna kostar 300 kronor.

Kvinna, 22 år,

Jönköping

För 250 kronor (inklusive frakt) säljer kvinnan sina använda trosor.

"Blir så kåt av tanken att just du vill ha mina sexiga trosor som jag haft på mig :)", skriver hon i annonsen.

Köparen kan välja mellan vanliga, string, g-string, hipster och hotpants. Hon säljer även behå, stayups och strumpbyxor.

Har förmån för

återkommande

kunder

Kvinna,

Göteborg

Kvinnan säljer våta, använda trosor och skickar dem per post.

"För dig som vill bli en återkommande kund skickas först ett par trosor kostnadsfritt som bevis på äkthet! Därefter 500 kronor per trosa", skriver hon i annonsen.