SäLJER SINA TROSOR. Sanna Rough från Mariestad tar 300 kronor i betalt när hon säljer sina använda trosor över internet. "Det är ganska många tjejer som säljer, det är lätta pengar", säger hon. Foto: Jan Wiriden
SäLJER SINA TROSOR. Sanna Rough från Mariestad tar 300 kronor i betalt när hon säljer sina använda trosor över internet. "Det är ganska många tjejer som säljer, det är lätta pengar", säger hon. Foto: Jan Wiriden

Hon säljer använda
trosor på nätet

Publicerad

GÖTEBORG. Det japanska fenomenet "Burusera" - kvinnor som säljer sina använda trosor - sprids nu i Sverige.

Expressens granskning visar att över 100 västsvenska kvinnor och unga tjejer säljer sina begagnade underkläder på internet.

- Det är män som har en sexuell fetisch för använda underkläder som är mina kunder, säger Sanna Rough.

Kvinna, Göteborg

"Jag vill vara en del av din fantasi", skriver kvinnan som säljer sina trosor för 200 kronor. Kunden kan få en text om när trosorna användes, vem hon träffade och vad hon i övrigt hade på sig.

I Japan har försäljningen av använda underkläder pågått i årtionden, bland annat kan man där köpa begagnade trosor i olika automater. Expressens granskning visar att begagnade trosor nu även säljs i Sverige.

En majoritet av de kvinnor som säljer sina trosor gör det anonymt och tjänar mindre summor via annonser på nätet. Ofta erbjuder tjejerna i annonsen att ha på sig trosorna precis så länge som köparen vill.

Vill slå sig fram inom porr

En av dem som öppet säljer sina använda trosor är Sanna Rough som flyttat till Göteborg för att slå sig fram inom porrindustrin. Sanna Roughs köpare är enligt hennes uppfattning framför allt män i 30-50-årsåldern.

- Ofta vill männen att jag ska onanera i trosorna innan jag skickar dem, men vad de gör med dem sen bryr jag mig inte om, säger hon.

Men försäljningen har en baksida - det kan leda till beroende hos köparna och förknippas med skam, enligt Sune Innala, doktor i psykologi vid Göteborgs universitet.

- Det här har blivit business. Men tjejerna berättar nog inte för bekantskapskretsen vad de håller på med, säger han.

Expressens medicinreporter Anna Bäsén, som är en av författarna till boken "Pervers?: Om sex utöver det vanliga", säger att man inte oreflekterat bör fördöma vare sig trosköpare eller säljare. Trosfetischen är en av de vanligaste, menar hon. Men det kan finnas problem.

Kan uppstå problem

- Det skulle kunna vara en ingång till att sälja sex, men det känner jag inte till några exempel på. För männen kan det uppstå problem om det urartar i ett missbruk, att de lägger för mycket pengar på det, säger Anna Bäsén.

Louise Lindell

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER