Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon har väntat i över 40 år på ett bygglov

I 44 år har kvinnan velat bygga ut på tomten.

Det har hela tiden stoppats med hänvisning till att det ska tas fram en detaljplan.

Nu är det klart; det blir ingen detaljplan – men ändå ingen utbyggnad.

En fastighetsägare vid Kyvik och Ekekullen har fått nej till att bygga ut på sin tomt. Och överklagar nu till länsstyrelsen, skriver tidningen Norra Halland.

Det är inte första gången som fastighetsägaren velat bygga ut – utan ända sedan 1960-talet har hennes pappa velat bygga ut, men fått nej. Kvinnan själv har försökt göra det vid fem tidigare tillfällen, och får ett nej med hänvisning till kommande detaljplan. Och så även denna gång. Det trots att kommunen förra hösten beslutade att området inte ska planläggas.


Hänvisad till paragraf

Fastighetsägaren fick sitt nej bland annat på grund av en hänvisning till en paragraf i bygglagen som handlar om ett behov av detaljplan. Hennes tomt är på 10 000 kvadratmeter, och hon vill därför bygga ett litet hus till sig själv, och upplåta det gamla huset till sina vuxna barn. Fastighetsägaren skriver själv i sitt överklagande att tillfartsväg och kommunalt VA finns.