Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon hade änglavakt när tåg rammade bilen

Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Föraren i en bil i Kinna hade änglavakt på torsdagsmorgonen efter att hennes bil stannat på en tågräls. Kvinnan hann ta sig ut – men tåget krockade med bilen.

– När hon ringde så hörde vi hur bommarna gick ner. Ibland hinner man inte stanna tågen, säger Mats Hermansson vid räddningstjänsten i Borås.

Tåget hann inte bromsa i tid och kollisionen var ett faktum. Vid åttatiden på torsdagsmorgonen fastnade en personbil på helt fel plats – en järnvägskorsning med ett tåg som var på väg i full fart. Enligt polisen i Västra Götaland hann föraren i bilen ta sig ut innan loket smällde in i karossen.

Kvinnan avböjde efter händelsen att prata om händelsen, men hennes man berättar att det var halt på vägen vid olyckstillfället.

Blixthalka

– Det var blixthalka, bilen snurrade 180 grader och fastnade med framdäcken ute på spåret. Det hände inte så mycket mer. Hon ringde in till SOS och de sa fem sex gånger att de hade stoppat tåget, men uppenbarligen så gjorde de inte det, säger mannen.

Räddningstjänsten i Borås säger att bilen puttades av spåret och blev stående på en åker efter krocken. Pendeltåget hade tio passagerare, men varken lokföraren eller passagerare skadades vid händelsen.

"Hörde hur bommarna gick ner"

– När hon ringde så hörde vi hur bommarna gick ner. Ibland hinner man inte stanna tågen, säger Mats Hermansson, stationsbefäl vid räddningstjänsten i Borås.

Trafikverket vill i nuläget inte uttala sig om varför tåget inte stannade.

– Vi får titta på vad som har hänt, de faktiska omständigheterna. Vi får avvakta olycksutredningen, säger Eva Nordén vid trafikverkets pressjour.