Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon fick tackbrev – från prinsparet

Siriphon Phutsut-Lindgren fick ett tackbrev från prins Carl Philip och prinsessan Sofia.
Foto: Privat
Prinsparet skickade ett tack via Landshövdingen.
Foto: SVEN LINDWALL

Siriphon Phutsut-Lindgren trodde hon skulle missa prins Carl Philips och prinsessan Sofias besök i Säffle på grund av sitt arbete. Men det skulle komma att bli en jobbdag utöver det vanliga.

– Det var en jätteöverraskning, säger Siriphon.

Siriphon Phutsut-Lindgren, 54, arbetar som lokalvårdare för Säffle kommun och var på Sporthälla dagen för prinsparets besök i oktober. Hon tycker mycket om den svenska kungafamiljen och brukar följa kungliga dop och bröllop på tv.

– Jag var ledsen att jag inte skulle få se prinsparet eftersom jag jobbade och därför inte kunde vara ute på stan och se dem, säger Siriphon.

Stor överraskning

Men plötsligt såg hon hur flera fina och dyra bilar stannade till utanför. Ut ur bilen kom prins Carl Philip och sedan prinsessan Sofia, vilket Nya Wermlands Tidningen skrivit om. 

– Jag visste ingenting om att de skulle komma, så det var en jätteöverraskning för mig. Det var nog ganska hemligt att de skulle komma, säger Siriphon. 

Det visade sig att prinsparet behövde byta om mellan två besök. Först kom prins Carl Philip fram och frågade vart han skulle byta om, vilket Siriphon hjälpte honom med. Efter kom prinsessan Sofia som också behövde guidning till omklädningsrummet. 

– Carl Philip sa "vad snäll du är" och tackade mig. Sofia hälsade och skakade min hand när jag visade vart hon skulle byta om, säger Siriphon.

"Jag blev överlycklig"

För Siriphon var det stort att träffa prinsparet på så nära håll. I hennes hemland Thailand är det nämligen mycket svårt att komma nära kungligheter. Siriphon var för blyg för att be om en bild, men skulle senare få ett fint minne från mötet med prinsparet.

– Jag fick ett brev till mig från landshövdingen, där prinsparet tackade mig för mina tjänster. 

Brevet ska nu ramas in och sättas upp på väggen.

– Alla pratar om deras besök i Säffle. Det är fantastiskt roligt att ha fått träffa dem. Jag följer ju alla kungligheterna på tv, säger hon.

Hur kändes det att träffa prinsparet?

– Jag blev överlycklig. De var så snälla mot mig, säger Siriphon.